Γ. Γρανιτσιώτης: Με στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200 μ. και με το βλέμμα στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης

 Runbeat Team   17:17 16-10-2023  

Γ. Γρανιτσιώτης: Με στόχο το πανελλήνιο ρεκόρ Κ23 στα 200 μ. και με το βλέμμα στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης


Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης ξεκίνησε τη χρονιά με το βλέμμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. Ανδρών Κ23. Ο νεαρός σπρίντερ επέστρεψε φέτος στα αγωνιστικά του επίπεδα και έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να τα ξεπεράσει. Ο σπρίντερ του Κώστα Μοσχούτα έκλεισε τη χρονιά με καλές εμφανίσεις σε 100 μ. και 200 μ. και εμφανίσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας Ανδρών.

 

Εδώ και ένα μήνα έχω ξεκινήσει την προετοιμασία μου δίχως προβλήματα. Προέρχομαι από μία καλή σεζόν, την οποία ολοκλήρωσα δίχως τραυματισμούς και έχοντας κάνει πολύ καλές εμφανίσεις. Αυτό μου επιτρέπει να ξεκινήσει ακόμη πιο αισιόδοξα τη χρονιά μου“, είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο αθλητής και συμπλήρωσε:

Εξαιτίας των τραυματισμών είχα να τρέξω καλά από τη Γυμνασιάδα του 2018 όπου είχα κάνει 10.44 και είναι μέχρι σήμερα το ατομικό μου ρεκόρ στα 100 μέτρα. Το 2023 έτρεξα δύο φορές στα 10.50 και πιστεύω πως το 2024 αν όλα πάνε καλά θα καταφέρω να πετύχω νέο ατομικό ρεκόρ“.

Ο 21χρονος το 2024 θα επικεντρωθεί στα 200 μ. με στόχο να βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης και παράλληλα να κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μ. στην κατηγορία Κ23 (20.52 Λυκούργος Τσάκωνας). “Είμαι τελευταία χρονιά στην κατηγορία και πριν ολοκληρώσω θέλω να πετύχω πανελλήνιο ρεκόρ στα 200 μέτρα. Δεν είναι εύκολος, ωστόσο είναι εφικτός στόχος, αρκεί να είμαι υγιής. Από εκεί και πέρα η σκέψη μας είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, ειδικά φέτος που συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς και τα πρώτα ονόματα της Ευρώπης θα στρέψουν εκεί την προσοχή τους. Η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πολύ δύσκολη. Εννοείται πως δε θα πω όχι σε περίπτωση που έρθει, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η σκέψη μου είναι στη Ρώμη, είπε”. Ο Γρανιτσιώτης το φετινό καλοκαίρι αποτέλεσε μέλος και της Ομάδας 4Χ100 μ. των Ανδρών.

Θεωρώ πως για εμάς τους σπρίντερ της 4Χ100μ. η Ρώμη θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για διάκριση. Είμαστε πολλοί σπρίντερ που θα διεκδικήσουμε την πρόκριση στη διοργάνωση. Η ομάδα έχει πολύ καλό κλίμα και με σκληρή δουλειά πιστεύω πως μπορεί να βρεθεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού της ΡώμηςΞεκάθαρα ο Γιάνννης Νυφαντόπουλος έχει τον άτυπο ρόλο του αρχηγού κρατάει ισορροπίες και δεμένη την ομάδα“. Ο αθλητής θα μπει απευθείας στους αγώνες του ανοιχτού, αφού ο κλειστός δεν είναι στον προγραμματισμό του. “Θα είναι ρίσκο να μπούμε στα 60 μ. ενώ θα προετοιμαζόμαστε για τα 200 μ., επίσης η θερινή σεζόν φέτος θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τις προηγούμενες και θα πρέπει να είμαστε νωρίς στη σεζόν σε καλή κατάσταση“.

Ο Γρανιτσιώτης βρίσκεται στο τελευταίο έτος της Γυμναστικής Ακαδημίας και ήδη έχει κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική. “Φέτος θα τελειώσω τη σχολή μου. Παράλληλα στο σύλλογο μου, Γιάννη Παλάσκα, ασχολούμαι με τα παιδιά που είναι στο προαγωνιστικό. Μου αρέσει πολύ η εμπειρία και η συναναστροφή με τα μικρά παιδιά. Είναι ωραίο να τους βλέπεις να βελτιώνονται και να κυνηγούν στόχους“, είπε ο αθλητής.