Έτρεξε 200 μαραθωνίους σε 128 ημέρες σε όλη την ακτή της Βρετανίας!

 Runbeat Team   17:48 28-08-2021  

Έτρεξε 200 μαραθωνίους σε 128 ημέρες σε όλη την ακτή της Βρετανίας!


Ο Nick Butter έγινε ο γρηγορότερος άνθρωπος στην ιστορία που καταφέρνει να τρέξει γύρω από όλες τις ακτές της Βρετανίας, συμπληρώνοντας το μία απόσταση 8.432 χιλιομέτρων μέσα σε 128 ημέρες!

Πολλοί δρομείς έχουν προσπαθήσει το συγκεκριμένο challenge στο παρελθόν, όμως ο Butter το έκανε γρηγορότερα απ’ όλους, καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που το κάνει σε λιγότερο από 150 ημέρες. Ο αρχικός του σκοπός ήταν να ολοκληρώσει την «τρελή» αυτή απόσταση σε μόνο 100 ημέρες, όμως στην πορεία υπήρξαν δυσκολίες και τραυματισμοί.

 

«Σήμερα ολοκλήρωσα το τρέξιμο 8.432 χιλιομέτρων γύρω από την Βρετανία. Αυτό ισούται με 200 μαραθωνίους σε 128 ημέρες. Μέρες με διπλούς μαραθωνίους, σπασμένα κόκκαλα, άπειρες φουσκάλες και σχισμένους ή τραβηγμένους μύες και εμείς (εγώ και η απίστευτη ομάδα μου) τα καταφέραμε. O καιρός ήταν άγριος κατά καιρούς, οι δρομείς που με βοήθησαν ήταν πολλοί και η αγάπη μου για τη φύση και τον έξω κόσμο μεγάλωσε αρκετά» ανέφερε σε ανάρτησή του μετά τον τερματισμό ο Butter.