57 αθλητές έπαθαν διάρροια σε αγώνα Τριάθλου στην Βρετανία!

 Runbeat Team   17:14 06-08-2023  

57 αθλητές έπαθαν διάρροια σε αγώνα Τριάθλου στην Βρετανία!


Μεγάλο πρόβλημα προέκυψε στην Βρετανία, και συγκεκριμένα σε αγώνα τριάθλου. Αναλυτικότερα, πενήντα επτά κολυμβητές που συμμετείχαν σε αγώνα τριάθλου στο Σάντερλαντ, αρρώστησαν ξαφνικά, εμφανίζοντας διάρροια.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε έρευνα, στα νερά γύρω από την παραλία Roker, όπου έγινε μέρος του αγώνα. Μετά την έρευνα, διαπιστώθηκε πως υπήρχε αυξημένη ποσότητα του βακτηρίου Ecoli στο νερό, το οποίο πρόκειται για το βακτήριο που είναι γνωστό ως «κολοβακτηρίδιο» και προκαλεί διάφορες λοιμώξεις (π.χ. ουρολοίμωξη και πνευμονία).

 

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί το γιατί υπήρχε τόσο υψηλή συγκέντρωση του βακτηρίου ωστόσο, και έτσι η διοργάνωση British Triathlon ανακοίνωση ότι τώρα συνεργάζεται στενά με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) για να αποκαλύψει γιατί τα παθογόνα βρίσκονταν στο νερό.

«Συνεργαζόμαστε με το British Triathlon και ενθαρρύνουμε οποιονδήποτε συμμετείχε και έχει ή είχε συμπτώματα μετά την εκδήλωση να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές, οι οποίοι στη συνέχεια θα διαβιβάσουν λεπτομέρειες στην ομάδα UKHSA North East Protection. Η ομάδα θα αναλάβει τη διερεύνηση των υποθέσεων» ήτανανακοίνωση της UKHSA.