Έρχονται δύσκολες στιγμές για τους δρομείς αντοχής στο Τόκιο λόγω ζέστης και υγρασίας (Vid)

 Runbeat Team   19:43 29-07-2021  

Έρχονται δύσκολες στιγμές για τους δρομείς αντοχής στο Τόκιο λόγω ζέστης και υγρασίας (Vid)


Οι αγώνες για τους δρομείς αντοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (αλλά και στο Σαπόρο) θα είναι αρκετά δύσκολοι, λόγω της θερμοκρασίας που επικρατεί στη χώρα, αλλά και της έντονης υγρασίας που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.

Αρκετοί δρομείς έχουν φτάσει στην Ιαπωνία, και πραγματοποιούν προπονήσεις στους δρόμους και στα στάδια, προκειμένου να καταφέρουν να προσαρμοστούν στις καιρικές συνθήκες που υπάρχουν. Ένας εξ αυτών είναι ο Koen Naert, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τέσσερις ημέρες στο Μίτο.

 

Ο 31χρονος Βέλγος, που θα λάβει μέρος στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων έκανε μία προπόνηση με easy run, για να συνηθίσει στις συνθήκες του αγώνα. O ίδιος δημοσίευσε (*) ένα βίντεο από την προπόνησή του στα social media, τονίζοντας πως είναι αρκετά δύσκολο να προσαρμοστεί, λόγω της υγρασίας, της θερμοκρασίας και του jetlag που αντιμετωπίζει από την πτήση του για την Ιαπωνία.

Ενδεικτικά, στην προπόνησή του έτρεξε με «πραγματικό» pace 3:50 λεπτά ανά χιλιόμετρο, αλλά λόγω των συνθηκών και του επιπέδου του, είναι σαν να το έκανε σε 3:00.

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση του Βέλγου μαραθωνοδρόμου:

*Η δημοσίευση μέρους των προπονήσεων επαγγελματιών αθλητών δεν μπορεί και δεν πρέπει να ακολουθείται αυθαίρετα. Αναζητείστε εξατομικευμένο προπονητικό πλάνο από επαγγελματίες προπονητές.