Δημήτρης Αντωνάτος: «Είχα καταλάβει πριν σκάσει στο έδαφος η σφαίρα ότι είχα κάνει μεγάλη βολή»

 Runbeat Team   11:41 09-08-2023  

Δημήτρης Αντωνάτος: «Είχα καταλάβει πριν σκάσει στο έδαφος η σφαίρα ότι είχα κάνει μεγάλη βολή»


Ακόμα προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας του ο 17χρονος Δημήτρης Αντωνάτος, ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία με ατομικό ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 (δες ΕΔΩ).

Ο αθλητής από την Κεφαλονιά παραδέχθηκε, αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στον τελικό της σφαιροβολίας με 19.31μ., ότι δεν περίμενε αυτή την βολή.  

 

Όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ, «δεν το πιστεύω αυτό που έγινε. Δεν το περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι ο τελικός. Ήταν ένας πρωινός αγώνας και είχα τις επιφυλάξεις μου. Επίσης επειδή είχα κάνει καλό αγώνα στον προκριματικό είχα στο μυαλό μου ότι δεν ρίχνουμε κάθε μέρα ατομικά ρεκόρ. Παρόλα αυτά όλα πήγαν καλά και καταφέραμε να πάρουμε το χάλκινο μετάλλιο», τόνισε αρχικά ο αθλητής του Γρηγόρη Τζωρτζιάδη.

Όσο για το τι είχε στο μυαλό του μπαίνοντας να κάνει την έκτη και τελευταία του βολή, απάντησε: «Η αλήθεια είναι ότι σταμάτησα να σκέφτομαι. Μπήκα στην βαλβίδα και εκτέλεσα. Είχα καταλάβει πριν σκάσει στο έδαφος η σφαίρα ότι είχα κάνει μεγάλη βολή για αυτό και πανηγύριζα πριν τη δω που θα σταματήσει».

Τώρα το πρόγραμμα έχει ολιγοήμερες διακοπές και ο Αντωνάτος σκέφτεται ήδη την επόμενη χρονιά που θα είναι και η τελευταία του στην Ελλάδα καθώς έχει αποφασίσει ότι θα σπουδάσει στην Αμερική: «Η επόμενη σεζόν θα είναι λίγο ιδιαίτερη γιατί θα είναι η τελευταία μου στην Ελλάδα. Θα κάνω και πάλι αγώνες στην κατηγόρια των Κ20 αλλά θέλω να μπω και σε κάποιους με τους άντρες».