Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20

 Runbeat Team   10:44 11-08-2023  

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20


Έφτασε σήμερα (11/8) το πρωί στην Ελλάδα η Εθνική μας ομάδα, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20, το οποίο φιλοξενήθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Η Ελλάδα είχε ως απολογισμό στη διοργάνωση δύο χάλκινα μετάλλια, τα οποία κατέκτησαν ο Δημήτρης Αντωνάτος στη σφαιροβολία και η Βασιλική Καλλιμογιάννη στα 3000μ. στιπλ. Κατετάγη στην 25η θέση στον πίνακα των μεταλλίων και -παρότι κάποιοι αθλητές δεν πέτυχαν τους στόχους τους- όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

 

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος υποδέχθηκαν την αποστολή η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και ο τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Χρήστος Μελέτογλου.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ συνεχάρη έναν – έναν τους αθλητές και τις αθλήτριες που πήραν μέρος στη διοργάνωση, ενώ εστίασε στα θλιβερά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας με το θάνατο του οπαδού της ΑΕΚ. «Θα ήθελα και προσωπικά και εκ μέρους της ομοσπονδίας να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη. Ενώ τέτοια γεγονότα θα έπρεπε να αναδεικνύουν και να πρεσβεύουν τις αρχές και τις αξίες του αθλητισμού, τραγικά γεγονότα όπως το προχθεσινό με τον θάνατο του Μιχάλη, αλλά και εδώ και έναν χρόνο του Άλκη, μας προβληματίζει, μας γεμίζει θλίψη. Αυτό που είναι μεγάλη ανάγκη είναι όλη η οικογένεια του αθλητισμού να αγωνιστεί ενάντια στη βία που προκαλούν κάποιοι οι οποίοι προφανώς και δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Θα είμαστε δίπλα ως οικογένεια του αθλητισμού σε όλους όσοι θα προσπαθήσουν πραγματικά να εξαλείψουν αυτό το φαινόμενο που προκαλεί αυτά τα τραγικά γεγονότα στον χώρο του αθλητισμού»

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 runbeat.gr

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη ήταν εκ των πρωταγωνιστριών της ελληνικής αποστολής και όπως τόνισε με την άφιξή της στην Ελλάδα, «ήταν μια αξέχαστη εμπειρία. Νομίζω αυτό το συναίσθημα το να παίρνεις ένα μετάλλια εκπροσωπώντας τη χώρα σου είναι απερίγραπτο. Εύχομαι να το νιώσουν και να το ζήσουν όλοι οι αθλητές. Ο αγώνας ήταν πολύ ωραίος. Τον ευχαριστήθηκα. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολος γιατί ήμασταν πολλές αθλήτριες μαζεμένες και υπήρχαν πολλά σπρωξίματα, αλλά προσπάθησα να κρατηθώ κοντά στο πρώτο γκρουπ. Μετά είχα δυνάμεις όπως φάνηκε και κατάφερα να κερδίσω την τρίτη θέση».


Ο Δημήτρης Αντωνάτος από την πλευρά του είπε: «Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Χάρηκα πολύ που κέρδισα το μετάλλιο, δεν το περίμενα καθόλου μέχρι τον προκριματικό. Ήταν μια πολύ εμπειρία που θα με ανεβάσει επίπεδο σαν αθλητή και από εδώ και πέρα κοιτάμε το μέλλον».


Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Μιχάλη εξέφρασε εκ μέρους της εθνικής ομάδας και η Μελίνα Ζάραγκα. Η νεαρή άλτρια του τριπλούν οι κατέλαβε την 8η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 και τόνισε ότι «στον αθλητισμό δεν χωρούν τέτοιου είδους συμπεριφορές και καταστάσεις».