Δεν θα καταγραφεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Yehualaw στον ημιμαραθώνιο λόγω λανθασμένης μέτρησης της διαδρομής!

 Runbeat Team   13:29 23-10-2021  

Δεν θα καταγραφεί το παγκόσμιο ρεκόρ της Yehualaw στον ημιμαραθώνιο λόγω λανθασμένης μέτρησης της διαδρομής!


Η Yalemzerf Yehualaw κατάφερε να κάνει την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών σε ημιμαραθώνιο στις γυναίκες τον Αύγουστο, σημειώνοντας χρόνο 1:03:43 στον αγώνα Antrim Coast. Όπως ανακοίνωσε όμως η NN Running Team, το ρεκόρ της αθλήτριας από την Αιθιοπία δεν θα μετρήσει επίσημα, καθώς η διαδρομή ήταν 54 μέτρα μικρότερη από όσο θα έπρεπε.

Η Yehualaw είχε καταφέρει να γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που «κατέβηκε» τα 64 λεπτά σε ημιμαραθώνιο, όμως εν τέλει το λάθος των διοργανωτών δεν επιτρέπει το ρεκόρ της να καταγραφεί. Σε κάθε περίπτωση όμως, η δρομέας από την Αιθιοπία θα τρέξει και στον αυριανό (24/10) ημιμαραθώνιο της Βαλένθια στην Ισπανία, εκεί όπου θα κυνηγήσει εκ νέου το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο «επέστρεψε» στην Κενυάτισσα Ruth Chepngetich (1:04:02).

 

Αρκετές φορές στο παρελθόν έχουν συμβεί παρόμοια λάθη από τους διοργανωτές, ενώ το φαινόμενο παρατηρείται ακόμα και στους σημερινούς αγώνες, σε μεγάλη μάλιστα συχνότητα. Πρόσφατο παράδειγμα ο μαραθώνιος του Brighton στην Αγγλία, του οποίου η διαδρομή ήταν κατά 568 μέτρα μεγαλύτερη.