Γιατί η επίδοση της Yalemzerf Yehualaw στον μαραθώνιο του Αμβούργου ήταν κάτι πέρα από τα… συνηθισμένα

 Runbeat Team   17:11 26-04-2022  

Γιατί η επίδοση της Yalemzerf Yehualaw στον μαραθώνιο του Αμβούργου ήταν κάτι πέρα από τα… συνηθισμένα


Η Yalemzerf Yehualaw πήρε τη νίκη στον μαραθώνιο του Αμβούργου που έγινε την περασμένη Κυριακή σημειώνοντας χρόνο 2:17:23 και προσφέροντάς μας ακόμα μία… παράσταση στην καριέρα της.

 

Η δρομέας από την Αιθιοπία αποφάσισε να… μεταπηδήσει στην απόσταση του μαραθωνίου, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πέραν της νίκης της, η Yehualaw έγραψε ιστορία, ενώ η επίδοσή της μας «χαρίζει» τρομερά στατιστικά.

Πέραν του εξαιρετικού χρόνου που σημείωσε, η Yehualaw έκανε ένα άτυπο παγκόσμιο ρεκόρ. Αυτό γιατί σημείωσε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών σε ντεμπούτο αθλήτριας στην απόσταση, ξεπερνώντας το 2:18:55 που είχε κάνει το 2002 στο Λονδίνο η (μέχρι το 2019) κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ, Paula Radcliffe.





Το 2:17:23 της 23χρονης αθλήτριας αποτελεί και ρεκόρ κούρσας στο Αμβούργο, ενώ παράλληλα είναι και η έκτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στις γυναίκες στον μαραθώνιο, με την Yehualaw να δείχνει ότι ήρθε για να… μείνει και να διεκδικήσει πολύ σημαντικές διακρίσεις και χρόνους στο αγώνισμα.

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του αγώνα

Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η ανάλυση της επίδοσής της, από την οποία προκύπτουν εντυπωσιακοί αριθμοί.

Η Yalemzerf Yehualaw νίκησε τρέχοντας με μέσο ρυθμό 3:15 λεπτά ανά χιλιόμετρο σε όλο τον αγώνα, προκειμένου να φτάσει στο 2:17:23, πηγαίνοντας ταχύτατα σε όλη τη διαδρομή.

Η νίκη της επίσης ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία, καθώς τερμάτισε με περίπου 9 λεπτά διαφορά από την δεύτερη Fikrte Wereta, η οποία ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 2:26:15. Επίσης, πέρασε το πρώτο μισό του αγώνα σε 1:08:30, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις αρχές Φεβρουαρίου πραγματοποίησε ακόμα μία κορυφαία επίδοση, καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στα 10 χιλιόμετρα με 29:14!