Βουδαπέστη 2023: Εκτός τελικού στο τριπλούν Τσιάμης, Πανταζής και Ανδρικόπουλος

 Runbeat Team   22:45 19-08-2023  

Βουδαπέστη 2023: Εκτός τελικού στο τριπλούν Τσιάμης, Πανταζής και Ανδρικόπουλος


Δίχως Ελληνική συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του τριπλούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Βουδαπέστης, με τους τρεις αθλητές μας να μην καταφέρνουν να πάρουν την πρόκριση.

Δημήτρης Τσιάμης, Νίκος Ανδρικόπουλος και Ανδρέας Πανταζής δεν κατάφεραν να πετύχουν τις επιδόσεις που θα ήθελαν κι ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στη διοργάνωση.

Ο Τσιάμης, στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση, αφού σημείωσε 16,22 μ. (0,2) στο τρίτο του άλμα και κατέλαβε την 23η θέση. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη στο πρώτο του άλμα σημείωσε 15,99 μ. έχοντας πατήσει πάνω από 30 εκ. άκυρο, ενώ αρκετά καλό, αλλά άκυρο ήταν και το δεύτερο άλμα του. Προβλήματα με τη φόρα τους φάνηκε πως είχαν και οι δύο άλλοι αθλητές μας.

 

Ο Ανδρικόπουλος στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση ξεκίνησε με 15,77 μ. (0,2) και ήταν άκυρος στα δυο άλματα που ακολούθησαν με αποτέλεσμα να καταλάβει την 27η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ. Ένα μη ολοκληρωμένο άλμα στα 14,67 μ. μετρήθηκε στον Ανδρέα Πανταζή, που ήταν άκυρος στο πρώτο άλμα και ακύρωσε μόνος του το τρίτο, το οποίο δεν ήταν όπως θα ήθελε. Ο αθλητής στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση κατέλαβε την 31η θέση.

Το υψηλό επίπεδο στο αγώνισμα επιβεβαιώθηκε στον προκριματικό με τη 12άδα να συμπληρώνεται στα 16,71 μ. και τέσσερις άλτες να πετυχαίνουν επιδόσεις πάνω από τα 17,10 μέτρα. Κορυφαίος όλων ήταν ο Τζέιντον Χίμπερτ (Τζαμάικα) με 17,70 μ. το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετά την απόσυρση του Πιτσάρδο.