Αυξάνεται ο αριθμός των πρωταθλητών που θα αγωνιστούν στο Μιλρόουζ

 Runbeat Team   14:35 17-01-2024  

Αυξάνεται ο αριθμός των πρωταθλητών που θα αγωνιστούν στο Μιλρόουζ


Ολοένα και περισσότεροι πρωταθλητές επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις για να κάνουν το ντεμπούτο τους στον κλειστό στίβο και παράλληλα στη νέα αγωνιστική χρονιά.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, λοιπόν, οι πρωταθλήτριες Laura Muir και Elle St Pierre -οι δύο πιο πρόσφατα νικήτριες του Wanamaker Mile στους Αγώνες του Μιλρόουζ-θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες στη «χρυσή» συνάντηση World Athletics Indoor Tour στις 11 Φεβρουαρίου.

 

Η ασημένια Ολυμπιονίκης στα 1500μ., Laura Muir έκανε το ντεμπούτο της στο Wanamaker Mile πέρυσι κερδίζοντας σε 4:20.15. Η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022 κατέχει το βρετανικό ρεκόρ στην απόσταση στο ανοικτό στίβο με το 4:15.24 που σημείωσε πέρυσι.

Η St Pierre από την πλευρά της σημείωσε ρεκόρ συνάντησης και Βόρειας Αμερικής τερματίζοντας σε 4:16.85 για να κερδίσει το Wanamaker Mile το 2020. Φέτος επιστρέφει στη δράση μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Στην εκκίνηση του αγώνα θα βρεθούν επίσης η Axumawit Embaye, η πρωταθλήτρια Αμερικής στα 1500μ. το 2022, Sinclaire Johnson, η Βρετανίδα πρωταθλήτρια στα 1500μ., Katie Snowden, η δευτεραθλήτρια του Wanamaker Mile το 2023, Josette Andrews, η κάτοχος του ρεκόρ Αυστραλίας, Jessica Hull, η φιναλίστ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Marta Perez και η δύο φορές πρωταθλητής NCAA Sage Hurta-Klecker.

Άλλοι κορυφαίοι αθλητές που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί ότι θα αγωνιστούν στο μίτινγκ του Μελρόουζ είναι οι Yaroslava Mahuchikh, Danielle Williams, Nia Ali, Andre De Grasse, Josh Kerr, Keni Harrison, Chris Nilsen, KC Lightfoot, Yared Nuguse, Alicia Monson, Grant Fisher και Christian Coleman.