Amos Kipruto: Οι διοργανωτές μεγάλων αγώνων δεν καλούν Κενυάτες δρομείς λόγω του ντόπινγκ

 Runbeat Team   14:58 28-12-2022  

Amos Kipruto: Οι διοργανωτές μεγάλων αγώνων δεν καλούν Κενυάτες δρομείς λόγω του ντόπινγκ


Ο ένας μετά τον άλλο οι κορυφαίοι Κενυάτες δρομείς παίρνουν θέση για το ντόπινγκ και τα κρούσματα που πλήττουν τους αθλητές και τις αθλήτριες από την Κένυα.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Amos Kipruto, του νικητή του Μαραθωνίου του Λονδίνου, να πάρει θέση υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν τα πάντα προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο.

 

Μάλιστα ο Kipruto πήγε το πρόβλημα ένα βήμα πιο πέρα τονίζοντας ότι πλέον οι διοργανωτές μεγάλων αγώνων σε όλο τον κόσμο φοβούνται να καλέσουν Κενυάτες λόγω των κρουσμάτων ντόπινγκ. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Σήμερα, οι διοργανωτές αγώνων δεν προσκαλούν πολλούς Κενυάτες γιατί δεν είναι σίγουροι αν έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών ή όχι. Οι αθλητές που δεν είναι “καθαροί” θα πρέπει να αλλάξουν τρόπο σκέψης και να επικεντρωθούν στην προπόνηση».

Ο Kipruto επισήμανε ότι στηρίζει το έργο της Μονάδας Ακεραιότητας Αθλητισμού (AIU) και την Υπηρεσία Αντιντόπινγκ της Κένυας (ADAK) καθώς «πολεμούν ντόπινγκ και όχι τους αθλητές. Είναι καιρός οι αθλητές να επαναπροσδιορίσουν και να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτονται». Μάλιστα παρότρυνε τους αθλητές και τις αθλήτριες να «μην προσδοκείτε το άμεσο πλούτο. Προπονηθείτε καλά και πιστέψτε ότι όλα είναι δυνατά. Τίποτα δεν έρχεται εύκολα».

Ο Κενυάτης πρωταθλητής θα κλείσει τη φετινή χρονιά μετέχοντας στον Μαραθώνιο της Ιταλίας την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ενώ έθεσε ψηλά τον πήχη και ενόψει της επόμενης χρονιάς.

«Είχα μια καλή χρονιά το 2022 και θέλω να τη διατηρήσω και το 2023», είπε.