Ζήτησε συγνώμη για το θετικό τεστ μαριχουάνας η Richardson

 Runbeat Team   12:32 03-07-2021  

Ζήτησε συγνώμη για το θετικό τεστ μαριχουάνας η Richardson


Η Sha'Carri Richardson βρέθηκε θετική σε μαριχουάνα, με την USADA να την τιμωρεί με έναν μήνα αποκλεισμό, κάτι το οποίο σημαίνει πως πιθανότατα θα χάσει το αγώνισμα των 100 μέτρων γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Richardson ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για διάκριση στο αγώνισμα, καθώς μετά τη νίκη της στα Ολυμπιακά Trials των ΗΠΑ με 10.86, έδειχνε έτοιμη να γίνει η πρώτη Αμερικανίδα που κατακτά το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στα 100 μέτρα γυναικών μετά την Gail Devers από το 1996.

Μιλώντας στο NBC, η 21χρονη αθλήτρια ζήτησε συγνώμη για το γεγονός, ενώ έδειξε μετανιωμένη για ό,τι συνέβη. Η Sha'Carri Richardson είπε πως έκανε χρήση μαριχουάνας καθώς βρισκόταν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μετά τον θάνατο της μητέρας της, που έχασε πρόσφατα.

 

«Είμαι πολύ απογοητευμένη, ξέρω ότι όταν βγαίνω να τρέξω στον στίβο δεν εκπροσωπώ μόνο τον εαυτό μου, αλλά εκπροσωπώ μία κοινότητα που μου έχει δείξει μεγάλη υποστήριξη και μεγάλη αγάπη. Απολογούμαι για το γεγονός ότι δεν ήξερα πως να ελέγξω τα συναισθήματά μου. Όλοι μας περνάμε δύσκολες καταστάσεις, αλλά πρέπει να δείξω ένα άλλο πρόσωπο και μπροστά στον κόσμο να κρύψω τον πόνο μου. Ποια είμαι εγώ για να σου πω πως θα αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες σου»; ήταν τα λόγια της Richardson.

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η νεαρή αθλήτρια σχολίασε: «Εάν καταφέρω να έχω την ευλογία (του να αγωνιστώ σε Ολυμπιακούς Αγώνες), τότε είμαι ευγνώμον γι’ αυτό. Εάν όχι, τότε είμαι εδώ για να εστιάσω στον εαυτό μου. Αυτή είναι μία μόνο διοργάνωση. Είμαι 21, πολύ νέα… έχω πολλούς Ολυμπιακούς Αγώνες ακόμα να αγωνιστώ και έχω ακόμα πολύ ταλέντο για να το υποστηρίξω. Χωρίς στεροειδή, χωρίς τίποτα».

Μεταξύ άλλων, η 21χρονη σπρίντερ έδειξε τη μετάνοιά της, εξηγώντας πως από εδώ και πέρα θα είναι έτοιμη να περάσει από οποιοδήποτε anti-doping test χρειαστεί. «Το συμβάν είχε να κάνει με τη μαριχουάνα, και όταν μπορέσω να αγωνιστώ ξανά, κάθε φορά που θα βγαίνω στο στάδιο θα είμαι έτοιμη για οτιδήποτε anti-doping test μου ζητηθεί και θα κάνω ό,τι χρειαστεί».