Yomif Kejelcha: Ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ 5χλμ

 Runbeat Team   18:23 20-03-2023  

Yomif Kejelcha: Ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από το παγκόσμιο ρεκόρ 5χλμ


Κυριολεκτικά… άγγιξε το παγκόσμιο ρεκόρ των 5 χιλιομέτρων χθες στη Λιλ ο Yomif Kejelcha καθώς τερμάτισε σε 12:50 την ίδια ώρα που το παγκόσμιο ρεκόρ του Berihu Aregawi είναι 12:49!

Ο Αιθίοπας δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου δείχνει ότι αργά ή γρήγορα θα πετύχει το στόχο του καθώς πέρυσι είχε διανύσει την απόσταση σε 12:53 και φέτος έφτασε ακόμα πιο κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ.

Κρατά το νέο ατομικό του ρεκόρ και συνεχίζει την προσπάθεια να ξεπεράσει τον εαυτό του. Εάν το πετύχει θα έχει φτάσει και στο ρεκόρ.

 

Οι συμπατριώτες τους Telahun Haile Bekele και Yasin Haji, καθώς και Κενυάτης Jacob Krop ήταν συνοδοιπόροι του Kejelcha στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Όμως ο Kejelcha άρχισε να απομακρύνεται από τους διώκτες του στα δύο τελευταία χιλιόμετρα και τα έδωσε προκειμένου να πετύχει το παγκόσμιο ρεκόρ όμως δεν τα κατάφερε.

Ο Kipkorir τερμάτισε δεύτερος σε 13:04 και ο Bekele τρίτος σε 13:07.

Ο αγώνας των γυναικών κρίθηκε στο φώτο φίνις καθώς Ο η Caroline Nyaga και η Mekides Abebe έπεσαν μαζί στον τερματισμό με το χρονόμετρο να γράφει 14:35. Τελικά στο πρώτο σκαλί ανέβηκε η Nyaga, ενώ τρίτη ήταν η Doris Cherop με 14:40.