Χωρίς αλλαγές τα όρια πρόκρισης για Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι ενώ «εισιτήριο» θα δίνουν και εγκεκριμένοι αγώνες των 5km/10km και ανώμαλου δρόμου

 Runbeat Team   15:31 22-06-2022  

Χωρίς αλλαγές τα όρια πρόκρισης για Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι ενώ «εισιτήριο» θα δίνουν και εγκεκριμένοι αγώνες των 5km/10km και ανώμαλου δρόμου


Σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με τα όρια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, αλλά και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 2023 στην Βουδαπέστη έγιναν γνωστές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου. Πιο συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις αποφάσεις τις αναφορικά με τα όρια πρόκρισης, αλλά και το τι ισχύει με το ranking.

 

Το υπάρχον σύστημα θα συνεχίσει να υφίσταται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα, συνεπώς δεν υπάρχουν αλλαγές σχετικά με το Τόκιο και το Όρεγκον. Η περίοδος πρόκρισης για τον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα ολοκληρωθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2024 και τα όρια για τους άνδρες είναι 2:11:30, ενώ για τις γυναίκες είναι 2:29:30.

Οι θέσεις είναι 65 αλλά αναμένεται να βρίσκονται περισσότεροι αθλητές στον αγώνα. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί και το scoring system για το ranking που θα δίνει την πρόκριση στον μαραθώνιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Χωρίς αλλαγές τα όρια πρόκρισης για Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι ενώ «εισιτήριο» θα δίνουν και εγκεκριμένοι αγώνες των 5km/10km και ανώμαλου δρόμου runbeat.gr

Με αγώνες 5-10 χλμ. και ανωμάλου δρόμου η διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με την δημοφιλία των αγώνων 5 και 10 χιλιομέτρων σε δημόσιο δρόμο να έχει αυξηθεί ραγδαία και το ξεκίνημα του World Athletics Cross Country Tour, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε να προβεί σε αλλαγές στην διαδικασία πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι αγώνες 5 και 10 χιλιομέτρων που θα συμπεριλάβει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στην λίστα της, θα δίνουν την πρόκριση στα αγωνίσματα 5.000 και 10.000 μέτρων εντός σταδίου στις παραπάνω διοργανώσεις.

Επίσης, οι οκτώ πρώτοι άνδρες και οι οκτώ πρώτες γυναίκες  που θα βρίσκονται στο ranking του ανωμάλου δρόμου και δεν θα έχουν πιάσει το όριο ή δεν θα βρίσκονται στο παγκόσμιο ranking θα παίρνουν την πρόκριση για τα 10.000 μέτρα. Όπως είναι φυσικό, για την πρόκριση μέσω των αγώνων ανωμάλου δρόμου θα αφορά τους αγώνες που έχουν συμπεριληφθεί στο World Athletics Cross Country Tour.