Το συγκινητικό μήνυμα του H. Lewis για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η αγκαλιά με τον I. Gotsuliak

 Runbeat Team   10:34 27-02-2022  

Το συγκινητικό μήνυμα του H. Lewis για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η αγκαλιά με τον I. Gotsuliak


Ο Αμερικανός ultrarunner, Harvey Lewis συγκίνησε με το μήνυμά του στα social media για τον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, στέλνοντας τη στήριξή του στον Ουκρανό, επίσης ultrarunner Igor Gotsuliak. Ο ίδιος δημοσίευσε μάλιστα και μία φωτογραφία από αγώνα τους μέσα στο 2021, όπου όταν ο Lewis προσπέρασε τον Gotsuliak κατά τη διάρκεια του τελευταίου μέρους του αγώνα, εκείνος με τον συνεργάτη του τον αγκάλιασαν για να του δώσουν δύναμη.

Εκτός από το μήνυμά του, ο Lewis πρόσφερε να τον φιλοξενήσει και να τον βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί, με τον Ουκρανό να τονίζει ότι θέλει να παραμείνει στην πατρίδα του για να την υπερασπιστεί.

 

Όσα αναφέρει στην ανάρτησή του ο Αμερικανός:

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τον φίλο μου, τον Ουκρανό ultrarunner Igor Gotsuliak, τον οποίο μοιράστηκα αυτή τη στιγμή στο 2021 Badwater 135.

Καθώς πέρασα τον Igor ο οποίος οδηγούσε με τόλμη ολόκληρο τον αγώνα για πάνω από 116 μίλια στον αγώνα των 135 μιλίων, για να βρεθώ στην πρώτη θέση, ο Igor και ο συνάδελφός του, επίσης Ουκρανός και μέλος του πληρώματός του με αγκάλιασαν. Με ενθάρρυναν να προχωρήσω με μόνο θετική διάθεση. Ο Igor τερμάτισε 2ος, λίγο μπροστά από την 3η θέση του Ρώσου ultrarunner Sergey lonov. Το Ultrarunning είναι υπέροχο γιατί μπορεί να μας φέρει κοντά.

Ήταν μια από τις πιο δυνατές επιδείξεις αθλητικού πνεύματος που έχω βιώσει. Είχαμε δυνατές θετικές επαφές στον τερματισμό και μου έδωσε συγχαρητήρια. Ανταλλάξαμε επαφές με την ελπίδα ότι θα μπορέσω να τον επισκεφτώ στο μέλλον για μια περιπέτεια στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Από τη ρωσική εισβολή σκέφτομαι συχνά αυτόν και τους φίλους του. Έχουμε στείλει μηνύματα δύο φορές. Του έχω προσφέρει φιλοξενία στο σπίτι μου και βοήθεια, την οποία έχει αρνηθεί. Μίλησε με θάρρος και αποφασιστικότητα να παραμείνει και να προστατεύσει το έθνος του.

Δεν μπορώ να φανταστώ να έχουν εισβάλει στην πόλη μου με την τρομακτική αβεβαιότητα των τανκς, των ελικοπτέρων, των στρατιωτών και των βομβών. Δεν εύχομαι κανένα κακό στον λαό της Ρωσίας. Έχω Ρώσους φίλους που γνώρισα και στο τρέξιμο. Πραγματικά δεν μου αρέσουν οι νταήδες και ο Πούτιν είναι ένας διαβόητος νταής.

Είμαστε όλοι Ουκρανία. Όλοι επιθυμούμε να ζούμε ελεύθεροι χωρίς δεσμούς στην επιδίωξη της ευτυχίας και της ευκαιρίας για αυτοδιάθεση.

 

Αν και πιστεύω ότι οι ανταλλαγές είναι κρίσιμες μεταξύ των εθνών μας και δεν θεωρώ τον ρωσικό λαό υπεύθυνο για την ολοένα και πιο απολυταρχική κυριαρχία του Πούτιν, αρνήθηκα μια γενναιόδωρη προσφορά για αγώνα στη Ρωσία το 2022/23. Έκανα μια δωρεά στο ταμείο της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ουκρανία και θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν σκεφτόσασταν να κάνετε το ίδιο ή σε παρόμοια οργάνωση.

Παρακαλώ προσευχηθείτε για ειρήνη για την Ουκρανία, τη Ρωσία και τον κόσμο καθώς και ασφάλεια για τον Ιγκόρ και τα πολλά εκατομμύρια που επηρεάζονται από αυτή τη σκληρή παράβαση του Πούτιν».