Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου το Skiathos Trail Run 2021!

 Runbeat Team   10:08 03-09-2021  

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου το Skiathos Trail Run 2021!


Ο Δήμος Σκιάθου, ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Σκιάθου EcoΖην και η περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου ανακοίνωσαν και τυπικά τη διεξαγωγή του αγώνα Skiathos Trail Run 2021 που θα γίνει την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος 24 χιλιομέτρων επιστρέφει μετά από ένα χρόνο απουσίας, ενώ την ίδια μέρα θα διεξαχθεί και ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail.

 

Διαβάστε το αναλυτικό δελτίο τύπου των διοργανωτών:

«Για 9η χρονιά, κι έπειτα από έναν αδρανή χρόνο λόγω των έκτακτων συνθηκών που επιβλήθηκαν από την πανδημία Covid-19, ο Δήμος Σκιάθου, ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος Σκιάθου EcoΖην και η περιβαλλοντική ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στο φετινό ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 χλμ. «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη», την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μπούρτζι με συμμετοχές 18 ετών κι άνω και κόστος εγγραφής 15 ευρώ. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί και ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου (16 ετών και άνω, κόστος εγγραφής 15 ευρώ. Για τους μαθητές, η συμμετοχή θα είναι δωρεάν). Οι ακόμη πιο μικροί μας φίλοι θα τρέξουν κι εκείνοι, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ., επίσης δωρεάν, ακολουθώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για εκτός σταδίου αθλητικές διοργανώσεις. Παρακαλούμε, για τις ακριβείς ώρες προσέλευσης και εκκίνησης των αγώνων, και για λόγους αποφυγής συνωστισμού, να επισκεφτείτε τον ιστότοπο του αγώνα.

Αυτή τη χρονιά, τρέχουμε για έναν ακόμη σκοπό. Αυτή τη χρονιά, τρέχουμε για να γιορτάσουμε τη ζωή. Τρέχουμε εις μνήμην του αγαπημένου μας φίλου Michel (Μιχάλη) Κοφινά που ποτέ δεν έτρεξε μακριά από την ασθένειά του, που ποτέ δεν έφυγε από τις σκέψεις μας, αλλά και για την υποστήριξη όσων οι ζωές τους έχουν αλλάξει λόγω μιας διάγνωσης καρκίνου - για τους ασθενείς, τους φίλους, τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Για να τιμήσουμε τον Michel, εις μνήμην ενός αγαπημένου προσώπου που πάλεψε ή παλεύει τώρα με τον καρκίνο, το Skiathos Trail Run θα προσφέρει το 30% των φετινών εγγραφών στη Φλόγα, το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

 

Σκοπός μας είναι ο αγώνας να προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές από τη Σκιάθο, τις Σποράδες, την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενισχύοντας παράλληλα την επαφή και την εξοικείωση του ευρύ κοινού με τον αθλητισμό, το σύγχρονο πολιτισμό και το ασύλληπτης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του νησιού μας. Για όσους ενδιαφέρονται για εγγραφές -αθλητές και μαθητές- αλλά και για όσους θα ήθελαν να προστεθούν στην ομάδα των εθελοντών ή των υποστηρικτών μας, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη και ανανεωμένη ιστοσελίδα του αγώνα καθώς και τις σελίδες μας στο facebook, Skiathos Trail Run Half-Marathon και EcoΖην Σκιάθος, μέσα από τις οποίες θα λαμβάνετε διαρκή ενημέρωση το επόμενο διάστημα.

Ας υποστηρίξουμε ουσιαστικά κι ας πλαισιώσουμε με αγάπη αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός για τη Σκιάθο! Ας είμαστε όλοι εκεί!

Με εκτίμηση,

To Δ.Σ. του Οικολογικού Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού συλλόγου EcoΖην Σκιάθος»