Θρίαμβος των Κινέζων στη “χρυσή” συνάντηση βάδην της Πολωνίας

 Runbeat Team   12:01 07-05-2024  

Θρίαμβος των Κινέζων στη “χρυσή” συνάντηση βάδην της Πολωνίας


Δεν αγωνίστηκε τελικά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο Κύπελλο Walking Race Korzeniowski Warsaw, το οποίο πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή στην Πολωνία και ήταν ενταγμένο στη “χρυσή” σειρά των World Athletics Race Walking Tour.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προτίμησε να συνεχίσει την προετοιμασία της και να δοκιμάσει σε αγωνιστικό επίπεδο τις δυνάμεις της αργότερα μέσα στη σεζόν.

 

Στον αγώνα των 20χλμ βάδην γυναικών, λοιπόν, πρωταγωνίστησε η Κινέζα Liu Hong, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση τερματίζοντας σε 1:27:33. Λίγες μέρες πριν από τα 37α γενέθλια της, η Ολυμπιονίκης του 2016 και τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή απέδειξε ότι συνεχίζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Άφησε την Αυστραλέζα Jemima Montag να ηγείται της κούρσας στα 3/4 της απόστασης και μετά ανέλαβε δράση φτάνοντας σε έναν ακόμη θρίαμβο. Δεύτερη ήταν η Montag που τερμάτισε σε 1:27:56 και τρίτη η επίσης Κινέζα Qieyang Shijie με χρόνο 1:28:14.

Ο Κινέζος Qian Haifeng ήταν πρωταγωνιστής σοτν αντίστοιχο αγώνα των ανδρών κατακτώντας την πρώτη θέση σε 1:19:05. Ο Qian ανέβασε ταχύτητα στα τελευταία τέσσερα χιλιόμετρα και κατέκτησε την πρώτη θέση τερματίζοντας σε 1:19:04, μόλις 13 δευτερόλεπτα μακριά από το ατομικό του ρεκόρ. Στη δεύτερη θέση ακολούθησε ο Βραζιλιάνος Caio Bonfim με χρόνο 1:19:17 και τρίτος ήταν ο Ιάπωνας Toshikazu Yamanishi με χρόνο 1:19:37.

Τα αποτελέσματα