Θετικός ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στίβου το 2021

 Runbeat Team   14:02 25-12-2021  

Θετικός ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στίβου το 2021


Μετά από ένα χρόνο αγωνιστικής αδράνειας οι αθλητές και οι αθλήτριες όλου του κόσμου αδημονούσαν για αγώνες. Όπως ήταν αναμενόμενο, λοιπόν, το 2021 αποτέλεσε μία πρόκληση για τους πρωταθλητές και οι επιδόσεις ήταν απρόσμενα εξαιρετικές. Σε μία… κατά λάθος Ολυμπιακή χρονιά όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Ο ελληνικός στίβος τόσο στο Τόκιο όσο και στις υπόλοιπες διεθνείς διοργανώσεις τα πήγε εξαιρετικά.

 

Το πρόσωπο που ξεχώρισε ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου με το χρυσό μετάλλιο τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όσο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν, αλλά και κατέχοντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο μήκος με άλμα στα 8.60μ. Δεν ήταν, όμως, ο μόνος που έκανε περήφανη τη χώρα μας.

Η Κατερίνα Στεφανίδη παραμένει σταθερή αξία στο επί κοντώ και παρότι ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς κατάφερε να πάει στο Τόκιο και να κατακτήσει την 4η θέση με άλμα στα 4.80μ. Στο ίδιο αγώνισμα η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν 8η επιστρέφοντας μετά την γέννηση του παιδιού της με άλμα στα 4.50μ.

Ο Εμμανουήλ Καραλής εξέπληξε τους πάντες κατακτώντας την 4η θέση στο επί κοντώ των ανδρών στο Τόκιο ισοφαρίζοντας το ατομικό του ρεκόρ που είναι 5.80μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής επίσης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ23 με 5,65 μ. (Ταλίν, Εσθονία).

Φοβερή και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία κατάφερε να κατακτήσει την 8η θέση στα 20χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με χρόνο 1:31.24.

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης με πείσμα και πάθος πάλεψε όλη τη χρονιά για να βρεθεί στο Τόκιο και τελικά τα κατάφερε. Νωρίτερα είχεκατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ23 στην σφυροβολία, με 75.23 μ. (Ταλίν, Εσθονία).

Και η Ελίνα Τζένγκο κυνήγησε το Παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία της στον ακοντισμό. Δεν τα κατάφερε, όμως είχε ως απολογισμό ένα χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ20 με βολή στα 61,18 μ. (Ταλίν, Εσθονίας) και ένα ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Κ20 στον ακοντισμό, με βολή 59.60 μ. (Ναϊρόμπι, Κένυα).

Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ορέστης Ντουσάκης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Κ20 στην σφυροβολία, με βολή στα 77,78 μ. (Ναϊρόμπι, Κένυα).

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Σπυριδούλα Καρύδη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών Κ23 στο τριπλούν, με άλμα 13.95 μ. (Ταλίν, Εσθονία).

Τέλος δύο χάλκινα μετάλλια κατέκτησε η Ελλάδα καθώς ο Οδυσσέας Μουζενίδης ήταν 3ος στη σφαιροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Κ23 με 19,41 μ. (Ταλίν, Εσθονία) και η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών Κ20 στα 800 μ. διανύοντας την απόσταση σε 2:04.66 (Ναϊρόμπι, Κένυα).

Από εκεί και πέρα αρκετοί ήταν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που κατάφεραν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να πετύχουν τους ατομικούς τους στόχους.