Θετικός ο απολογισμός για το 9ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας

 Runbeat Team   19:19 05-03-2024  

Θετικός ο απολογισμός για το 9ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας


Θετικός κρίνεται ο απολογισμός για το 9ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 3 Μαρτίου.

Στο μεταγωνιστικό δελτίο, οι διοργανωτές κάνουν τον απολογισμό τους και ευχαριστούν όσους συνέβαλαν στην επιτυχία των αγώνων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Με μεγάλη επιτυχία, τον ανοιξιάτικο καιρό και την διάθεση στα «ύψη» πάνω από 200 συμμετέχοντες αθλητές-τριες και πεζοπόροι ξεχύθηκαν στα Λασιθιώτικα βουνά και μονοπάτια των Μύθων και του Σελακάνου, Μινό, λαμβάνοντας μέρος στο 9ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων.

 

Όσοι βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης των ορεινών αγώνων 12,5 χλμ (+650 μ) & 26,5 χλμ (+1500 μ) απόλαυσαν δύο υπέροχες διαδρομές περιπλανήθηκαν στα πιο όμορφα μονοπάτια και δάση της Νοτιανατολικής πλευράς της Δίκτης.

Τα χαμόγελα στους τερματισμούς δείχνουν την ικανοποίηση, την ευφορία και την χαρά που προσφέρουν τέτοιου τύπου εμπειρίες.

Συμμετέχοντες από κάθε μεριά της Ελλάδας (Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Εύβοια, Μαγνησία, Σέρρες κτλ), αλλά και από κάθε γωνιά της Κρήτης (από Παλαιόχωρα μέχρι Σητεία), ήρθαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και τα όρια τους σε δύο απαιτητικές διαδρομές.

Δυναμικό παρόν από όλα τα μεγάλα σωματεία (Άρκαλος, Χοχλιός, Microjim, Trailgoats Rethimno, Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης, ΣΔΥ Ιεράπετρας, ΣΔΥ Χανίων , ΣΔΥ Ρεθύμνου, Sitia Geopark, Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης Ικαρος, Η Καρδιά του παιδιού, ΣΔΥ Εύβοιας, Μεγαλόνησος, ΕΟΣ Χανίων, ΕΟΣ Λασιθίου, VA fitness, Runningwild, ΑΘΛΗΣΥ-ΤΕΑΜ ΜΙΝΩΙΤΕΣ, Παλαιόχωρα TRT, Kalyves Crossbox, Ομάδα Υγείας Κισσάμου (Retzakas trail), Ορίζοντας, ΣΔΥ Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλοί ανεξάρτητοι αθλητές!

Θετικός ο απολογισμός για το 9ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας runbeat.gr

Στο αγωνιστικό μέρος πρώτοι ήρθαν Θοδωρής και Θεοδώρα ! Συγκεκριμένα και όσον αφορά τον αγώνα των 26,5 χλμ , 1ος νικητής γενικής κατηγορίας  αναδείχθηκε ο Θεόδωρος Τσολάκης του Άρκαλου με τον εκπληκτικό χρόνο 2 ωρ 36 λ και 35 δ, 2ος νικητής ο Ματσίγκος Φώτης επίσης του Άρκαλου με φοβερό χρόνο 2 ωρ 39 λ και 23 δ και 3ος ο Γάλλος Marcos Peat με τον επίσης εκπληκτικό χρόνο 2 ωρ45 λ και 29 δ. Στις γενική κατάταξη γυναικών 1η ήταν η Θεοδώρα Καπλάνη από τη Σητεία με χρόνο 3 ωρ 44 λ και 58 δ 2η η Νίκη Παπαμαρκάκη από Ηράκλειο με χρόνο 34 ωρ 08 λ και 48 δ και 3η η Μαγδαληνή Φαραντάκη ,από τα Χανιά μεχρόνο 4 ωρ 29 λ και 01 δ.

Για το αγώνα των 12,5 χλμ 1ος νικητής γενικής κατηγορίας αναδείχθηκε ο Συλλιγνάκης Μανόλης του Sitia Geopark με χρόνο 1 ωρ09 λ και 57 δ, 2ος νικητής ο Θωμαδάκης Ιωάννης της  Trailgoats Rethimno με χρόνο 1 ωρ 12 λ και 45 δ και 3ος ο Παντελής Καμπαξής του ΣΜΚ ΙΚΑΡΟΣ μεχρόνο 1 ωρ 15 λ και 13 δ . Στις γενική κατάταξη γυναικών 1η ήταν η Τσίπα Μαριέλα από το Ρέθυμνο με χρόνο 1 ωρ27 λ και 31 δ 2η η Μακρή Ιωάννα του Αρκαλου με χρόνο 1 ωρ29 λ και 55 δ και 3η η Ζαχαριουδάκη Γεωργία του Microjim , με χρόνο 1 ωρ 30 λ και 33 δ

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα εδώ

Θετικός ο απολογισμός για το 9ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας runbeat.gr

Ευχαριστούμε θερμά για άλλη μια φορά τους εθελοντές μας Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ιεράπετρας και Σητείας – Λέσχη Τετρακίνησης Ιεράπετρας- Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης που μας στηρίζουν και παρέχουν ασφάλεια και ποιότητα κατά την διάρκεια των αγώνων. Οι εθελοντές μας ήταν διεσπαρμένοι σε όλα τα σημεία, ακόμα και τα πιο δυσπρόσιτα, «ετοιμοπόλεμοι» να προσφέρουν βοήθεια σε κάθε περίπτωση που απαιτούνταν.

Ευχαριστούμε θερμά για τα υπέροχα t-shirts που μας πρόσφερε ο χρυσός χορηγός των αγώνων RIJK ZWAAN .

Επίσης τους χορηγούς μας ΕΠΑΚ. Α. Ε - ΦΥΤΟΤΟΠΟΣ ΦΤΥΛΑΚΗΣ - ΦΥΤΩΡΙΟ ΚΑΠΙΝΙΑΡΗΣ- ΖΕΡΒΑΚΗΣ ΕΜΜ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΕΦΟΔΙΑ , BLOCK 72 Στόμιο, BREAKTIME Στόμιο, Μελισσοκομική Δωδεκανήσου , τους χορηγούς επικοινωνίας: Running news, Advendure, Το τρεχαλητό, iRun, Runbeat, Runntrail.gr

Ευχαριστούμε τους φωτογράφους μας Μάρκο Αγιαννιωτάκη (φωτογράφιση εκκίνηση-τερματισμοί) και Μεταξάκη Γιάννη (φωτογράφιση στα μονοπάτια) για τις δυνατές φώτο (θα τις δημοσιεύσουμε πολύ σύντομα).

Ευχαριστούμε τον Θοδωρή Σαμπιωτάκη που μας χάρισε όμορφες μελωδίες και δυνατή μουσική καθ' όλη την διάρκεια του event.

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Καραγιαννάκη για την ηλεκτρονική χρονομέτρηση, τα έπαθλα και τα βαρύτιμα μετάλλια των αγώνων και την σχεδίαση των t-shirts.

Ευχαριστούμε τονΣύλλογο Δρομέων Υγείας Ιεράπετρας για την παραχώρηση της αψίδας τερματισμού !

Τον Βαγγέλη Πλεξουσάκη και τον Πετάση Μανόλη για την διαχείριση και πραγματοποίηση της πεζοπορίας.

Θετικός ο απολογισμός για το 9ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων Ιεράπετρας runbeat.gr

Τέλος ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μύθων και τον πρόεδρο Γιώργο Χατζηγιαννάκη, τα μέλη του συλλόγου που βοήθησαν σε σταθμούς τροφοδοσίας κτλ Τάκη Διαμαντάκη και Κωστή Καββουσανάκη, τα κορίτσια στην κουζίνα για την άψογη εξυπηρέτηση για την μοναδική φιλοξενία και το τραπέζι με τα πεντανόστιμα ψητά για όλους τους αθλητές-πεζοπόρους και συνοδούς. Ο Π.Σ. Μύθων αγκάλιασε και διοργάνωσε για άλλη μια φορά τους αγώνες με άψογη συνεργασία και θετικό αποτέλεσμα.

Ευχαριστούμε που ήταν μαζί μας και απένειμαν κύπελλα στους διακριθέντες αθλητές ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μύθων Νίκος Σιγανός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ανατολής Βασίλης Ζαχαρόπουλος, τους Δημοτικούς Σύμβουλους Ιεράπετρας Μαρίνα Αχλάτη, Μανόλη Ζερβάκη και Παπαδάκη Νεκτάριο, τον Πρόεδρο Π.Σ. Μύρτους Μιχάλη Παπαγεωργίου καθώς την Κα Ελένη Βλάσση εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Περιφέρεια Λασιθίου.

Οι αγώνες ήταν αφιερωμένοι στην μνήμη του Μυθιανού επιστήμονα Βασίλη Ζαχαρόπουλου.

Τέλος ευχαριστούμε όλους και όσους ήρθαν, συμμετείχαν και έφυγαν πιο «γεμάτοι», ικανοποιημένοι, ανανεωμένοι. Άλλωστε αυτός είναι ο στόχος μέσα από αυτές τις δραστηριότητες και ελπίζουμε να τον πετύχαμε. 

Νίκος Φερετζάκης

Υπεύθυνος Διοργάνωσης Αγώνων».