Τα αθλήματα που θα «απογειώσουν» το τρέξιμό μας!

 Runbeat Team   11:15 07-04-2021  

Τα αθλήματα που θα «απογειώσουν» το τρέξιμό μας!


Υπάρχουν μερικά αθλήματα τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν άψογα σε συνδυασμό με το τρέξιμο, απογειώνοντας τις επιδόσεις μας. Το συγκεκριμένο φαινόμενο λέγεται cross – training και γίνεται με σκοπό να πάρουμε τα θετικά που μπορεί να μας δώσει ένα άλλο άθλημα και να τα «χρησιμοποιήσουμε» κατά κάποιο τρόπο στη σχέση μας με το τρέξιμο.

 

Πριν αρχίσουμε να αναλύουμε τα πέντε κορυφαία cross – training αθλήματα, καλό είναι να γνωρίζουμε πως το κάθε άθλημα έχει τα θετικά του, είτε έχει σχέση με το τρέξιμο, είτε όχι. Μεγάλη διαφορά μπορούμε να συναντήσουμε στα ομαδικά αθλήματα, τα οποία έχουν μία κύρια διαφορά σε σχέση με το τρέξιμο, την άθληση με άλλα άτομα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Με τα ομαδικά αθλήματα ένας μοναχικός δρομέας μπορεί να κοινωνικοποιηθεί, να βρει άλλα άτομα με τα οποία μοιράζεται κοινά ενδιαφέροντα. Κάτι που μπορούμε επίσης να κάνουμε με κάποιο άλλο άθλημα, διαφορετικό από το τρέξιμο, είναι να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες, συμμετέχοντας σε διοργανώσεις στις οποίες δεν το είχαμε ξανακάνει.

Μερικά από τα καλύτερα αθλήματα για να κάνετε συνδυαστικά με το τρέξιμο

- Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα που γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα μας. Ένας δρομέας χρειάζεται δυνατά πόδια και με την άθληση στο νερό γυμνάζει και τα πόδια και τα χέρια του. Η κολύμβηση επίσης ξεκουράζει και χαλαρώνει έναν αθλητή μετά από μία έντονη προπόνηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και ως μέσο αποθεραπείας και αποκατάστασης. Με 45 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα, η κολύμβηση σίγουρα θα μας κάνει καλύτερους.

-Ποδήλατο

Εκτός από το ότι αποτελεί ένα μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο είναι επίσης κάτι το οποίο γυμνάζει τα πόδια ενός αθλητή. Ένας δρομέας μπορεί να «χτίσει» καλύτερη αντοχή, ενώ παράλληλα με το ποδήλατο μαθαίνει να διαχειρίζεται καλύτερα την αναπνοή του. Κάνοντας ποδήλατο για μία ώρα, δύο φορές την εβδομάδα και συνδυαστικά με το πρόγραμμα τρεξίματός μας, μπορούμε να έχουμε όλα τα οφέλη και από τα δύο, κρατώντας την κατάλληλη ισορροπία.

- Τένις

Το τένις είναι ένα άθλημα το οποίο μπορεί να συμβάλει πάρα πολύ στην ευελιξία ενός αθλητή και στην προκειμένη περίπτωση, ενός δρομέα. Ένα άτομο που ασχολείται με το τένις, γίνεται πιο δυνατό, αναπτύσσει τα αντανακλαστικά του, ενώ παράλληλα είναι και κάτι το πολύ διασκεδαστικό.

- Γκολφ

Το πιο διαφορετικό και χαλαρό άθλημα από όλα του cross – training που σας παρουσιάζουμε. Το γκολφ δεν έχει ένταση, χρειάζεται τεχνική, και είναι ένα σχετικά ξεκούραστο άθλημα. Σε σχέση με το τρέξιμο μπορεί κυρίως να μας βοηθήσει κυρίως ψυχολογικά. Είναι ένα άθλημα το οποίο μπορούμε να κάνουμε μία φορά την εβδομάδα για να χαλαρώσουμε και να «ξεφύγουμε» για λίγο από την καθημερινότητα. Το γκολφ περιλαμβάνει επίσης και αρκετό περπάτημα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, κάτι το οποίο επίσης συγκαταλέγεται στα θετικά του.

Φωτογραφίες: Unsplash