Hraklis Boxing Team: Συνδυασμός ταχύτητας, ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης (Pics)

 Runbeat Team   9:59 17-06-2021  

Hraklis Boxing Team: Συνδυασμός ταχύτητας, ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης (Pics)


Πως μπορεί το box να συνδυάσει ταχύτητα, ενδυνάμωση και βελτίωση της φυσικής κατάστασης; Το Hraklis Boxing Team έχει την απάντηση, καθώς το box θεωρείται ένα από τα κορυφαία cross–training αθλήματα που μπορεί κάποιος να κάνει, συνδυάζοντας ενδυνάμωση και φυσική κατάσταση.

Ο… μαχητικός σύλλογος του Ηρακλείου ξέρει ακριβώς, πως το box μπορεί να μας βοηθήσει στην καθημερινότητά μας και ασφαλώς το έμπειρο team που τον απαρτίζει γνωρίζει τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει. Με τη συχνή ενασχόλησή μας με το box, αποκτούμε καλύτερη φυσική κατάσταση και αντοχή, ενώ από την άλλη, η ενδυνάμωση είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό του αθλήματος.

Οι ιδρυτές του συλλόγου, Ηρακλής Μπαλτζάκης και Κώστας Τζανάκης μιλούν στο Runbeat για την ιδέα του Hraklis Boxing Team, τα οφέλη που μπορεί να έχει στην καθημερινότητά μας και μας προτρέπουν να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα και ως δεύτερο άθλημα, προκειμένου να μπορέσουμε να λάβουμε τα οφέλη του.

«Είμαστε ένας καινούργιος σύλλογος και πρεσβεύουμε τα μαχητικά αθλήματα, πιο ειδικά το Παγκράτιο και κυρίως την όρθια θέση που στην ουσία είναι η πυγμαχία. Είμαστε δύο προπονητές, με μεγάλη όρεξη, θέλουμε να φτιάξουμε καινούργιους αθλητές, ωστόσο εστιάζουμε κυρίως στην καθημερινή άθληση. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει να γυμναστεί, να φτιάξει τη φυσική του κατάσταση και να μάθει κάποια πράγματα για τα μαχητικά αθλήματα», αναφέρουν οι δύο προπονητές του συλλόγου, ενώ συνεχίζοντας μιλούν για τα οφέλη που μπορεί να έχει το box στην καθημερινότητά μας:

«Είναι ένα άθλημα που δεν έχει ηλικία. Έχουμε παιδιά και γκρουπ μικρών παιδιών από 6-7 χρονών, ενώ ασφαλώς έχουμε και μεγάλης ηλικίας αθλητές. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να έρθει και να αθληθεί, το μόνο που χρειάζεται είναι η όρεξη για άθληση.

Η πυγμαχία το Παγκράτιο και όλα τα μαχητικά αθλήματα συνδυάζουν φυσική κατάσταση, πολύ καλή αντίληψη, είναι πνευματικά αθλήματα, που και η ενδυνάμωση μπαίνει σε μεγάλο βαθμό μέσα. Είναι πολλοί οι αθλητές που έρχονται σε μας, θέλοντας ως δεύτερο άθλημα να αυξήσουν μέσα απ' αυτό την αντοχή τους, τη φυσική κατάσταση και την ψυχική ηρεμία. Το box θέλει πολλή πειθαρχία, θάρρος, υπομονή, θέληση, πράγματα που έχουν τα περισσότερα αθλήματα και είναι χαρακτηριστικά που μαθαίνουμε καθημερινά μέσα από τις προπονήσεις που κάνουμε».

Ο σύλλογος Hraklis Boxing Team εδρεύει στη θύρα 13 του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο Κρήτης και ο οποιοσδήποτε θέλει να αθληθεί μπορεί να εγγραφεί στο σύλλογο, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσει και τις εγκαταστάσεις του Σταδίου παράλληλα.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον σύλλογο στη σελίδα που διατηρεί στο facebook, καθώς και στο Instagram, ενώ για πληροφορίες αναφορικά με εγγραφές και τις ώρες των γκρουπ μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο: 6946603065