Στόχος το μετάλλιο για τον Ανδρέα Μίτα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20

 Runbeat Team   14:48 03-08-2023  

Στόχος το μετάλλιο για τον Ανδρέα Μίτα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20


Έτοιμος να δώσει τον καλύτερό του εαυτό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 που ξεκινά σε λίγες ημέρες στην Ιερουσαλήμ είναι ο Ανδρέας Μίτα.

Ο νεαρός αθλητής πέρυσι έφυγε με μία γλυκόπικρη γεύση από το Ευρωπαϊκό Κ18 καθώς για πολύ λίγο έχασε το μετάλλιο μένοντας στην 4η θέση. Φέτος οι στόχοι του είναι πιο υψηλοί, όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ.

 

«Φέτος κυνηγάμε να πάρουμε αυτό που δεν πήραμε πέρυσι. Η προετοιμασία για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έχει πάει πολύ καλά και ελπίζω στο καλύτερο», είπε αρχικά ο 18χρονος άλτης του ύψους και συνέχισε: «Υπάρχουν ελπίδες για διάκριση. Το ξέρω το στάδιο από πέρυσι και αυτό δίνει ένα μικρό αβαντάζ γιατί δεν είναι πρωτόγνωρο και ξέρω τα πατήματα μου».

Ο Μίτα που προπονείται με την Σίλα Γερόντα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α/Γ στο Βόλο είχε καταφέρει να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ έχοντας άλμα πάνω από τα 2.19 μέτρα. Και κάπως έτσι ταξιδεύει στην Ιερουσαλήμ έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από τους μετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα K20.

«Αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο είναι να κάνουμε μια καλή επίδοση. Θα είναι ικανοποιημένος αν φύγω από την Ιερουσαλήμ με ένα νέο ατομικό ρεκόρ πάνω από τα 2.20 μέτρα», κατέληξε ο αθλητής από την Πρέβεζα.