Στο Όσλο δοκιμάζεται ο Τεντόγλου, όπου παρόντες θα είναι και οι Ingebrigtsen, Warholm, Duplantis και Rojas

 Runbeat Team   11:58 14-06-2023  

Στο Όσλο δοκιμάζεται ο Τεντόγλου, όπου παρόντες θα είναι και οι Ingebrigtsen, Warholm, Duplantis και Rojas


Ελληνικό, αλλά και παγκόσμιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αυριανή συνάντηση της Wanda Diamond League στο Όσλο.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα δώσει τον δεύτερο αγώνα του στη συγκεκριμένη διοργάνωση με στόχο να πάρει μία ακόμη νίκη, αλλά κυρίως να βελτιώσει το φετινό του ρεκόρ.

 

Ο Έλληνας πρωταθλητής προέρχεται από τη νίκη του στο Diamond League του Παρισιού με 8.13μ., ήταν νικητής στο Piraeus Street Long Jump με καλύτερο άλμα στα 8.24μ. και την καλύτερή του επίδοση τα 8.26μ. την πέτυχε στο μίτινγκ της Λεμεσού.

Στη νορβηγική πόλη ο 25χρονος άλτης του μήκους θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Αμερικανό Marquis Dendy που φέτος έχει άλμα στα 8.34μ., τον Νορβηγό Ingar Bratseth-Kiplesund με 8.21μ., αλλά και τους Simon Ehammer και Tajay Gayle που έχουν 8.12μ. φέτος.

Ο πρωταθλητής που προπονείται με τον Γιώργο Πομάσκι μετά από τον αγώνα του στο Όσλο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων που θα γίνει στη Σιλέσια της Πολωνίας.

Από εκεί και πέρα το μίτινγκ του Όσλο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αγωνίζονται ορισμένοι από τους κορυφαίους αθλητές και τις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Ξεχωρίζει η παρουσία των Jakob Ingebrigtsen και Karsten Warholm στα 1500μ. και 400μ. εμπ. αντίστοιχα, αλλά και των Mondo Duplantis και Yulimar Rojas σε επί κοντώ και μήκος αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα