Στις 17 Δεκεμβρίου το 2nd Arta city trail-Η προκήρυξη

 Runbeat Team   13:52 09-11-2023  

Στις 17 Δεκεμβρίου το 2nd Arta city trail-Η προκήρυξη


Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 θα διεξαχθεί το 2nd Arta city trail, το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας και ο Δήμος Αρταίων υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Θα διεξαχθούν ένας αγώνας 23 και ένας 6 χιλιομέτρων, ενώ οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα την προκήρυξη και τον τρόπο εγγραφής.

Αναλυτικά, αναφέρουν:

«Ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας, οΔήµος Αρταίων και υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ προκηρύσσουν τον 2nd Arta city trail.

Πρόκειται για αγώνα δρόμου 23 χλμ και 6 χλμ.

 

 Η διαδρομή των 23 χλμ έχει ως αφετηρία τον προφήτη Ηλία, με κατεύθυνση προς την Λιμίνη. Στο ύψος της αντιπυρικής ζώνης μπαίνουμε στο νέο μονοπάτι και το διασχίζουμε κατά μήκος της δυτικής πλευράς του λόφου Περάνθης με θέα τον κάμπο της Άρτας και τον Αμβρακικό. Διασχίζουμε παλιό καρόδρομο που εικάζεται ότι είναι από την εποχή των Ενετών και φτάνουμε στο υψηλότερο σημείο του λόφου όπου βρίσκεται οχυρό σε σχήμα αστεριού (Επίσης από την εποχή των ενετών). Κατεβαίνουμε προς το χωριό Περάνθη και στο σημείο που βρίσκονται οι κεραίες παίρνουμε το δασικό δρόμο με κατεύθυνση τη Λιμίνη. Βγαίνοντας από το δασικό δρόμο διασχίζουμε κάθετα την ασφάλτινη οδό που οδηγεί στη Λιμίνη και μπαίνουμε ξανά στο μονοπάτι αυτή τη φορά στην ανατολική πλευρά του λόφου Περάνθης με κατεύθυνση αντίθετα προς την Άρτα. Φτάνοντας στο ύψος του σπηλαίου της κουδουνότρυπας παίρνουμε τον χωματόδρομο προς το πυροφυλάκιο. Συνεχίζουμε στο μονοπάτι ως τα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων στη παλιά χωματερή. Μέσω δασικού δρόμου οδηγούμαστε ξανά στο μονοπάτι πάνω από τεχνικά σχολεία όπου ακλουθούμε κυκλική διαδρομή. Στη συνέχεια ,περνάμε στο μονοπάτι που βρίσκεται κάτω από το νοσοκομείο κάνουμε ξανά κυκλική διαδρομή και περνάμε στο μονοπάτι με τα πολυβολεία και από κει τερματίζουμε στον Προφήτη Ηλία.

Η διαδρομή των 6 χλμ έχει και αυτή ως αφετηρία και τερματισμό τον Προφήτη Ηλία στο λόφο Περάνθης. Έχοντας ως κατεύθυνση προς την Λιμίνη. Στο ύψος της αντιπυρικής ζώνης μπαίνουμε στο νέο μονοπάτι και το διασχίζουμε κατά μήκος της δυτικής πλευράς του λόφου Περάνθης με θέα τον κάμπο της Άρτας και τον Αμβρακικό. Στο ύψος της παλιάς τσιμεντένια δεξαμενής περνάμε απέναντι στο μονοπάτι στη ανατολική πλευρά του λόφου με κατεύθυνση προς Άρτα .Περνώντας μέσα από το γραφείο του Συλλόγου(Παλιά χωματερή) περνάμε στο μονοπάτι με τα πολυβολεία κάνοντας μια κυκλική διαδρομή και τερματίζουμε στο Προφήτη Ηλία..

Θετική υψομετρική : 630 μέτρα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

09:00      6 χλμ.

O9:15     23 χλμ.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ

6 χλμ εκατόν είκοσι (120΄) λεπτά

23 χλμ διακόσια σαράντα (240’) λεπτά

Πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Εκκίνηση και τερματισμός μπροστά από τον Προφήτη Ηλία στο λόφο Περάνθης.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος συμμετοχής είναι για τον αγώνα των 6 χλμ 8 ευρώ για τον αγώνα των 23 χλμ 12 ευρώ

Τεχνικό μπλουζάκι 6 ευρώ(προαιρετικά)

 ΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός δρομέων ορίζεται σε 200 για τον αγώνα των 23 χλμ και 200 για τον αγώνα των 6 χλμ. Απαγορεύεται η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Διανομή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει το Σάββατο 16/12/2023 από 10:00 έως 18:00 στη Κεντρική πλατεία σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την διοργανώτρια αρχή και Κυριακή 17/12/2023 το πρωί της ημέρας του αγώνα σε εξωτερικό χώρο στο σημείο της αφετηρίας, έως και τις 08:45.

Η διοργανώτρια αρχή έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιµατισµού των δροµέων για την ημέρα του Αγώνα.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Άρτας, ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Θα γίνονται μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα www.sdartas.gr

Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή δρομέων- περιπατητών χωρίς χρονομέτρηση και αναμνηστικό μετάλλιο.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά.

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας

Σε περίπτωση που ο/η δροµέας είναι κάτω των 18 ετών, πρέπει να συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση τουγονέα/κηδεµόνα.

Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

Κανονισµοί

Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση – Διαδροµών και Κανονισµών – Διαδικασιών

Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών –Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

Χρονοµέτρηση – Αριθµός Συµµετοχής

Ο Αγώνας Δρόμου θα υποστηρίζεται από σύστημα ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης.

Υγειονοµική Κάλυψη

Και στους δύο αγώνες θα υπάρχει πλήρης υγειονομική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου από μέρους των αγωνιζόμενων. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή ή αθλήτρια καθώς οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Οι ανήλικοι αγωνίζονται με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα

Στον Αγώνα των 23χλμ. θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης, με εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά καθώς και στον τερματισμό.

Στον αγώνα των 6 χλμ. θα υπάρχει ενδιάμεσα σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.

Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα , καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Υποστήριξης.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ-ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης

Επίσης θα βραβευτούν ο μεγαλύτερος/η σε ηλικία δρομέας.

Αποτελέσµατα

Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων, που θα συμμετέχουν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους της χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες

Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού.

Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Εθελοντισµός

Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα µμπορούν να αποστέλλουν mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου [email protected].

Για εγγραφές στον αγώνα: στο www.sdartas.gr

Επικοινωνία και ενημερώσεις

Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα και τα social media του συλλόγου.

Web: https.// sdartas.gr

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2430490003863421/

Facebook: https://www.facebook.com/Sdartas/

Twitter: https://twitter.com/sdartas

Instagram: https://www.instagram.com/sdartas/

Τηλ. επικοινωνίας:

Μακρής Θεόδωρος Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Άρτας 6972851848

Σκαλτσάρη Αλεξάνδρα Γραμματέας Συλλόγου Δρομέων Άρτας 6932422729».