Shelly-Anne Fraser-Pryce: «Ετοιμάσου Παρίσι ερχόμαστε»

 Runbeat Team   13:41 01-09-2023  

Shelly-Anne Fraser-Pryce: «Ετοιμάσου Παρίσι ερχόμαστε»


Η πέντε φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100 μέτρα Shelly-Anne Fraser-Pryce πήγε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας με στόχο να υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο της, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η χρονιά δεν ήταν εύκολη καθώς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από αρκετούς αγώνες λόγω τραυματισμού. Πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχε κάνει μόλις δύο αγώνες σε αντίθεση με τις υπόλοιπες αθλήτριες που είχαν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους αρκετές φορές.

 

Παρόλα αυτά κατάφερε να είναι υγιής στην εκκίνηση των 100μ. και το χάρηκε όσο μπορούσε. Τον τίτλο της δεν τον υπερασπίστηκε, όμως το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε είναι εξίσου πολύτιμο με βάση τον τρόπο που κύλησε η χρονιά.

Αγωνίστηκε επίσης στα 4Χ100μ. γυναικών με αυταπάρνηση καθώς έδωσε τον καλύτερό της εαυτό παρότι αισθάνθηκε ένα τράβηγμα στο πόδι της κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η ομάδα της Τζαμάικα τερμάτισε δεύτερη πίσω από τις ΗΠΑ και ένα ακόμη μετάλλιο προστέθηκε στην πλούσια συλλογής της Fraser-Pryce.

Το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης δεν πρόκειται να αποτελέσει το κύκνειο άσμα της καριέρας της όπως έκανε γνωστό η ίδια μέσα από τη σελίδα της στο instagram.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καθώς ήμουν σε σκέψεις για το κατά πόσο πρέπει να συνεχίσω την καριέρα μου, συγκινούμαι από τη ζεστασιά και τη στήριξη που λαμβάνω από όλους εσάς και σκοπεύω να συνεχίσω βελτιώνομαι και να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Κοιτάζοντας πίσω 14 χρόνια από την πρώτη μου εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και 16 μετάλλια αργότερα, αισθάνομαι πραγματικά παραγωγική. Θέλω επίσης να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους διοργανωτές των οποίων η ταχεία ανταπόκριση στον τραυματισμό και την αποθεραπεία μου απεικονίζει τον επαγγελματισμό τους εντός και εκτός πίστας».

Μετά τον τραυματισμό της θα περίμενε κανείς να αποφασίσει να κρεμάσει τα παπούτσια της, ωστόσο, δεν πρόκειται να το κάνει.

«Κάθε κεφάλαιο, ανεξάρτητα από το πώς διαβάζεται, πάντα μας οδηγεί σε καλύτερη προετοιμασία και εκτέλεση όταν ξανασηκωθούμε. Λοιπόν, ετοιμάσου Παρίσι, ερχόμαστε», είπε...