«Σάρωσε» η ελληνική αποστολή στο Οτοπένι: Τα πέντε μετάλλια που μας έκαναν υπερήφανους! (Vid)

 Runbeat Team   16:15 11-12-2023  

«Σάρωσε» η ελληνική αποστολή στο Οτοπένι: Τα πέντε μετάλλια που μας έκαναν υπερήφανους! (Vid)


«Φορτωμένη» με πέντε μετάλλια, δέκα τελικούς και πανελλήνια ρεκόρ επέστρεψε από το Οτοπένι της Ρουμανίας η γαλανόλευκη αποστολή που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε πισίνα 25μ. Όλοι και όλες έκαναν λόγο για το πλέον ελπιδοφόρο ξεκίνημα σε μια χρονιά που…τα έχει όλα, και θα καταλήξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι (Ιούλιος 2024). Νωρίτερα (Φεβρουάριος 2024) υπάρχει το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα.

Την αποστολή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκε εκ μέρους της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο γενικός γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας.

Η «χρυσή» πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Ντουντουνάκη, τόνισε: «Πραγματικά ήταν η πρώτη φορά μετά από καιρό που πέρασα καλά και χάρηκα όλη τη διαδικασία της συμμετοχής σε μια μεγάλη διοργάνωση. Είχα πει πως θα προσπαθήσω να αλλάξω πολλά πράγματα, και στη προπόνησή μου και στο τρόπο ζωής μου, ακόμα και στο τρόπο που σκεφτόμουν κάποια πράγματα πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Νομίζω τα κατάφερα. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί μου είπαν πάρα πολύ δύσκολο μετά από δυο χρόνια που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα και μετά από όλη αυτή τη πίεση που ένοιωθα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο βήμα αυτό που έκανα τώρα στη Ρουμανία και πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ».

Ο Ανδρέας Βαζαίος έφτασε πλέον τα δέκα μετάλλια σε ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας. Επεσήμανε: «Είμαι σαφέστατα πολύ συγκινημένος για την απόδοσή μου. Χαίρομαι που έκλεισα τη παρουσία μου σε αυτό το πρωτάθλημα φτάνοντας τα 10 μετάλλια σε ευρωπαϊκό 25άρας πισίνας. Είναι πολύ μεγάλη τιμή, και που ήμουν μέλος της αποστολής που πήγε πολύ καλά, με όλα τα παιδιά σε τελικούς, με μετάλλια, με πανελλήνια ρεκόρ. Αποτελεί πολύ σημαντικό βήμα και κίνητρο μπαίνοντας στην ολυμπιακή χρονιά να κυνηγήσουμε τα όρια, να βοηθήσουμε να προκριθούνε και οι ομάδες σκυταλοδρομίας στη Ντόχα και να κλείσει όμορφα η χρονιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

 

Με το χάλκινο μετάλλιο επέστρεψε ο Απόστολος Παπαστάμος: «Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα, μετά από καιρό κατάφερα να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Είμαι πολύ χαρούμενος από την απόδοσή μου και πού βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα. Ήταν μια φοβερή εμπειρία και μου δίνουν κίνητρο να συνεχίζω καθημερινά. Άλλωστε όσο υπάρχει ανταγωνισμός υπάρχει και βελτίωση. Πήραμε πολύ δύναμη να συνεχίσουμε δυναμικά τη σεζόν».

Μέλος της ομάδας 4Χ50μ ελεύθερο που άνοιξε το χορό των μεταλλίων (3η θέση) ο Στέργιος-Μάριος Μπίλας είπε:«¨Ηταν μια σπουδαία αποστολή, μου έδωσε πλέον μεγάλο κίνητρο. Δεν είμαι ανταγωνιστικός στην 25άρα πισίνα αλλά μέσα στη σκυτάλη έβγαλα παραπάνω πάθος. Θέλαμε σαν ομάδα να κατακτήσουμε το μετάλλιο και τα καταφέραμε. Αυτό μου δίνει τεράστια ώθηση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Ντόχα, θέλουμε να πάρουμε τη πρόκριση και στα ομαδικά αγωνίσματα, να έχουμε μια μεγάλη αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μια γεμάτη χρονιά, θα κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Ο Δημήτρης Μάρκος θεωρεί πως: «Είναι μια πολύ σημαντική χρονιά αυτή που ουσιαστικά τώρα ξεκίνησε και θα καταλήξει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρχισε πολύ ωραία, με τρία πανελλήνια ρεκόρ, είναι θετικό το πρόσημο, είμαι πολύ αισιόδοξος και νομίζω και η συνέχεια θα είναι ανάλογη».

Ο Απόστολος Σίσκος είναι: «Πολύ χαρούμενος που συμμετείχα στο πρώτο μου ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών σε πισίνα 25μ και προκρίθηκα σε τελικό. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και ξεκίνησε πολύ δυνατά η σεζόν, και ευελπιστώ έτσι να συνεχίσει».

Η Μαρίλεια Δρασίδου δεν έκρυψε πως: «Ήμουν πολύ ανυπόμονη να βρεθώ με την ομάδα, ταξίδεψα την περασμένη Πέμπτη, τα παιδιά είχαν ξεκινήσει με το μετάλλιο στη σκυταλοδρομία και είχα τον ενθουσιασμό να βρεθώ μαζί τους. Και πάντα όταν ξεκινήσει καλά μια αποστολή σε παρασύρει να πας και εσύ ανάλογα. Πλησίασα το πανελλήνιο ρεκόρ, βρήκα αγωνιστικό ρυθμό καθώς ο στόχος μου είναι το πανελλήνιο χειμερινό πρωτάθλημα, είμαι αισιόδοξη και εύχομαι όλα να πάνε καλά».

Ο έφορος κολύμβησης της ΚΟΕ και αρχηγός αποστολής στο Οτοπένι, Νίκος Ξυλούρης έκανε τον απολογισμό: «Η φετινή χρονιά ξεκινάει με τον πλέον ιδανικό τρόπο. Ήταν μια φοβερή αποστολή, πρέπει να είναι η πλέον αποτελεσματική αποστολή που έχει γίνει ποτέ στη κολύμβηση. Συμμετείχαμε με εννέα αθλητές και οι εννέα κολύμπησαν σε τελικό, αυτό είναι φοβερό. Όχι μόνο για εμάς αλλά και για άλλες χώρες. Είχαμε πέντε μετάλλια, έντεκα τελικούς, οι αθλητές μας έχουν γενικότερα πολύ δουλειά για φέτος. Ο επόμενος μεγάλος στόχος είναι το τριήμερο του πανελλήνιου χειμερινού πρωταθλήματος (15-17/12) όπου οι αθλητές μας θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους και για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα το Φεβρουάριο 2024 αλλά και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε πολύ καλά, πολύ χαρούμενοι, η ψυχολογία είναι στα ύψη και είμαι σίγουρος πως θα έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».