Run Greece Αλεξανδρούπολης: Στους πυρόπληκτους του Έβρου τα έσοδα

 Runbeat Team   20:21 22-09-2023  

Run Greece Αλεξανδρούπολης: Στους πυρόπληκτους του Έβρου τα έσοδα


Το Run Greece της Αλεξανδρούπολης, που θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, κατέχει, ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων του αθλητισμού και σε όλους τους πολίτες της τοπικής – και όχι μόνο – κοινωνίας.

Ο λόγος είναι ότι, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, τα έσοδα της φετινής διοργάνωσης θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στους πυρόπληκτους της καταστροφικής φωτιάς που κατέκαψε τον Έβρο και το δάσος της Δαδιάς.

 

Αυτή η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης έχει τύχει τεράστιας ανταπόκρισης όχι μόνο στον Έβρο, αλλά σε όλη τη Θράκη και τη βορειοανατολική Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό, καθώς συμμετοχή έχουν δηλώσει δρομείς από έξι διαφορετικές χώρες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρχικές 1.500 θέσεις για τους τρεις αγώνες, τα 10 χλμ, τα 5 χλμ και τα 1.000 μ. για παιδιά, εξαντλήθηκαν και οι διοργανωτές διέθεσαν 500 ακόμα (100, 200 και 200 αντίστοιχα) οι οποίες έγιναν ανάρπαστες! Οι ελάχιστες που έχουν απομείνει θα διατίθενται στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδι.

Η προσμονή του κόσμου για το Run Greece στην Αλεξανδρούπολη είναι πάρα πολύ μεγάλη, και όχι μόνον όσων θα τρέξουν στις τρεις αποστάσεις στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στον παραλιακό δρόμο της πόλης.

Μετά το πέρας των 5 χιλιομέτρων θα ακολουθήσει η παράδοση στις τοπικές Αρχές της επιταγής με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους, από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία θα τιμήσει με την παρουσία της τη διοργάνωση.

Την ίδια μέρα διεξάγεται ο αντίστοιχος αγώνας Run Greece και στην Πάτρα, που περιλαμβάνει τις ίδιες αποστάσεις. Με τις δύο αυτές εκδηλώσεις ολοκληρώνεται η φετινή σειρά που εκκίνησε στις 2 Απριλίου στο Ηράκλειο και πέρασε από Ιωάννινα, Λάρισα και Καστοριά για να καταλήξει στην Αλεξανδρούπολη και την πρωτεύουσα της Αχαΐας.