Πρωταγωνίστρια η Λεμονιά Παναγιώτη στους Ορεινούς Αγώνες Καβουσίου

 Runbeat Team   18:39 24-10-2023  

Πρωταγωνίστρια η Λεμονιά Παναγιώτη στους Ορεινούς Αγώνες Καβουσίου


Χρειάστηκε να περάσουν εννέα χρόνια για να πάρει την τελική της μορφή η διοργάνωση του Ορεινού Αγώνα Καβουσίου και τώρα οι διοργανωτές του υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω.

Οι ένατοι Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου πραγματοποιήθηκαν προχθές Κυριακή 22/10 με τους μετέχοντες και τους διοργανωτές να δηλώνουν ικανοποιημένοι αφήνοντας πίσω όσα… στραβά είχαν συμβεί τα προηγούμενα χρόνια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, μόλις 14 δρομείς πήραν μέρος στον αγώνα των 22,3 χιλιομέτρων, όπου θριάμβευσε η Λεμονιά Παναγιώτη, η οποία μάλιστα θα καταγραφεί ως η δρομέας που σημείωσε το πρώτο ρεκόρ των αγώνων. Η αθλήτρια από την Αθήνα ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 3:13:58, ενώ τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Χάρης Γρυπάρης με 3:20:31 και τρίτος ήταν ο Ιωσήφ Χαν με 3:29:54. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών ανέβηκε ο Γιώργος Πυτικάκης που ολοκλήρωσε τον αγώνα του σε 3:46:24.

 

Όσον αφορά στο βάθρο των νικητριών, εκτός από την Λεμονιά Παναγιώτη, ανέβηκαν και η Θεοδώρα Καπλάνη που τερμάτισε σε 4:03:41 και η Αναστασία Αλυγιζάκη με χρόνο 4:12:11.

Στα 8,7 χιλιόμετρα οι συμμετοχές ήταν περισσότερες, ενώ νικητής ήταν ο Μανώλης Συλλιγνάκης με χρόνο 54:13. Ακολούθησε ο Cristian Coman με 1:02:46 και τρίτος ήταν ο Γιώργος Καναβάκης με 1:03:38. Την τριάδα των νικητριών αποτέλεσαν οι Στέλλα Βανταράκη (1:21:58), Όλγα Γκέριτσεν (1:26:13) και Μαριέττα Μαλαχά (1:30:10).

Όλοι οι πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών και στους δύο αγώνες, θα έχουν δωρεάν συμμετοχή στους 10ους Ορεινούς Αγώνες Καβουσίου.

Τα προχθεσινά αποτελέσματα

Πρωταγωνίστρια η Λεμονιά Παναγιώτη στους Ορεινούς Αγώνες Καβουσίου runbeat.gr

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι διοργανωτές: «Ένας νέος αγώνας γεννήθηκε στην Κρήτη σήμερα (σ.σ. προχθές). Οι ορεινοί αγώνες Καβουσίου με νέα μορφή. Από σήμερα (σ.σ. προχθές) οι διαδρομές και των δύο αγώνων πήραν την οριστική τους μορφή.

Έτσι θα ισχύουν τα ρεκόρ των χρόνων του κάθε αγώνα. Από την επόμενη εβδομάδα, μετά και το τελευταίο πετυχημένο τεστ της διοργάνωσης, θα προχωρήσουμε άμεσα στην έγραψε στην ITRA και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς που έχουν σχέση με το ορεινό τρέξιμο. Βάλαμε ένα στοίχημα και το κερδίσαμε.

Ευχαριστούμε όλους εσάς που με την παρουσία σας στους 9ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου μας δώσατε το δικαίωμα να μιλάμε για αγώνες. Στηριζόμαστε σε όλους εσάς για να πάμε μπροστά.

Ο αγώνες μας στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία . Πλήθος κόσμου από όλες τις ηλικίες βρέθηκαν σε μια ατελείωτη γιορτή του αθλητισμού. Το μουσικό μας γυμνάσιο και Λύκειο Λασιθίου βρέθηκε μαζί μας να στηρίξει την διοργάνωση.

Παιδιά του δημοτικού ήταν εκεί για να δηλώσουν τη παρουσία τους στους αγώνες.

Και πρώτη φορά οι νικητές ήταν εκτός Κρήτης. Αυτό μας επιτρέπει να επενδύσουμε σ' έναν αγώνα που δεν θα στηριζόμαστε στα στενά όρια της Κρήτης.

Ευχαριστούμε την MINOAN LINES σαν Χορηγό της διοργάνωσής μας.

Ευχαριστούμε την METAXA HOSPITALITY GROUP, τον μέγα Χορηγό της διοργάνωσης.

Ευχαριστούμε τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής που βρέθηκαν στο βουνό για εθελοντική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε τους ράδιο ερασιτέχνες Κρήτης για τη πολύτιμη βοήθεια τους.

Ευχαριστούμε το παράρτημα των Σαμαρειτών του ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας για την παρουσία τους στους αγώνες.

Ευχαριστούμε της γυναίκες του χωριού μας για το γεύμα που ετοίμασαν και την στήριξή που παρέχουν στις εκδηλώσεις του συλλόγου.

Αύριο θα είμαστε πάλι όλοι εκεί για να κάνουμε κάτι περισσότερο να βγάλουμε του αγώνες εκτός Κρήτης.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Κυριακή 3 Οκτωβρίου του 2024 στο Καβούσι για τους 10ους ορεινούς αγώνες Καβουσίου».