Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του στίβου στο στάδιο Αρκαλοχωρίου (Pics)

 Runbeat Team   16:25 07-09-2023  

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του στίβου στο στάδιο Αρκαλοχωρίου (Pics)


Ο χώρος του στίβου στο στάδιο του Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη εγκαινιάστηκε, με το αποτέλεσμα να είναι αρκετά όμορφο. Τα έργα στο γήπεδο ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο καιρό και πλέον θα μπορεί να φιλοξενήσει και μεγάλες διοργανώσεις στίβου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου από τον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, των ΑντιπεριφερειαρχώνΝίκου Συριγωνάκη και Γιώργου Πιτσούλη, Αντιδημάρχων, αθλητικών παραγόντων του στίβου και του ποδοσφαίρου, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και πλήθους δημοτών.

 

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης κατά τον χαιρετισμό του τόνισε: «Το Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου, αποτελεί ένα πραγματικό «στολίδι» για τον τόπο. Ένα έργο με προστιθέμενη αξία για την τοπική κοινωνία και κυρίως για τους νέους της πόλης, που θα έχουν περισσότερες και ποιοτικότερες ευκαιρίες στον τομέα του Αθλητισμού. Είναι ενδεικτικό ότι σύντομα θα αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο στάδιο στην Κρήτη και το δεύτερο στην Ελλάδα, από τη Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου, αποτελώντας ένα έργο «κόσμημα» για τον κλασικό και όχι μόνο Αθλητισμό, έτοιμο να φιλοξενήσει, μικρές αλλά και μεγάλες διοργανώσεις!

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του στίβου στο στάδιο Αρκαλοχωρίου (Pics) runbeat.gr

Με τα μάτια μας στραμμένα στη νέα γενιά και τη δημιουργία διεξόδων για τα παιδιά, τους νέους, αλλά και όλους τους πολίτες, εργαστήκαμε μεθοδικά και συστηματικά για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας.  

Παραδίδουμε συνολικά στην τοπική κοινωνία ένα έργο που θα αναβαθμίσει το άθλημα του στίβου αλλά και του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στην περιοχή του Δήμου, αλλά σε όλη την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου». 

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι για να γίνει ο στίβος πλήρως λειτουργικός, απαιτείται επιπλέον η προμήθεια του εξοπλισμού, όπως στρώματα αλμάτων ύψους και επί κοντώ, εμπόδια, βατήρες εκκίνησης κ.α., συνολικής αξίας περίπου 200.000€, για τα οποία μάλιστα υπάρχει η δέσμευση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ότι θα μπουν σε τροχιά χρηματοδότησης.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του στίβου στο στάδιο Αρκαλοχωρίου (Pics) runbeat.gr

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε δημόσια για την συνεργασία τον Δήμαρχο Μίνωα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη και τον πρώην Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη.

 

«Παραλαμβάνουμε ένα σημαντικό έργο για το στίβο προς όφελος της νεολαίας και ευρύτερα της κοινωνίας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Το έργο αυτό μαζί με το παρακείμενο γήπεδο ποδοσφαίρου χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 2.650.000 €. Είναι αναγκαιότητα για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας να έχει γηπεδικές εγκαταστάσεις για να αθλείται η νεολαία μας. Αυτό έγινε με τη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια. Πρέπει σε κάθε έργο να υπάρχει συνεργασία, συνέργεια και συμπόρευση με τους φορείς, ώστε να διεκδικούμε πόρους από την κεντρική εξουσία για να γίνονται έργα προς όφελος των πολιτών. Συγχαρητήρια στον Δήμο για την ολοκλήρωση των εργασιών. Η Περιφέρεια επενδύει στον Αθλητισμό και τη νέα γενιά και ευχαρίστησε όλους για την συνεργασία, προσθέτοντας παράλληλα, ότι ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός και κάθε έργο υποδομής και άθλησης στους νέους είναι σπουδαία παρέμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του στίβου στο στάδιο Αρκαλοχωρίου (Pics) runbeat.gr