Πέντε νέα αθλήματα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Λος Αντζελες 2028

 Runbeat Team   20:20 13-10-2023  

Πέντε νέα αθλήματα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων Λος Αντζελες 2028


Τα πέντε αθλήματα που προτάθηκαν για την ένταξη στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες 2028 εγκρίθηκαν σήμερα από το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και πλέον απομένει η τυπική έγκριση από τη Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ που θα γίνει την Κυριακή στη Βομβάη της Ινδίας.

Τα πέντε αθλήματα είναι το κρίκετ, το «ποδόσφαιρο με σημαία», το λακρός, το σκουός και το μπέιζμπολ-σόφτμπολ. Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ πρότεινε την παραμονή της άρσης βαρών στο πρόγραμμα, αντιθέτως με την πυγμαχία για την οποία αναμένεται νέα απόφαση.

Επίσης στο Μοντέρνο Πένταθλο, το αγώνισμα της ιππασίας θα αντικατασταθεί από αγώνα τρεξίματος με εμπόδια.

 

Το κρίκετ έχει εμφανιστεί μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 και τώρα επιστρέφει. Το «ποδόσφαιρο με σημαία» είναι μια μορφή αμερικανικού ποδοσφαίρου χωρίς επαφή που παίζεται από ομάδες των πέντε.

Το μπέιζμπολ και το σόφτμπολ, επιστρέφουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το λακρός ήταν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 1904 και του 1908 ενώ το σκουός θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του.

Κάθε διοργανώτρια πόλη έχει το δικαίωμα να προτείνει κάποια αθλήματα και τα συγκεκριμένα ήταν προτάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής «Λος Αντζελες 2028».