Παραολυμπιονίκης αναγκάστηκε να μείνει εκτός Τόκιο – Την ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να έχει μαζί της κάποιον για βοήθεια

 Runbeat Team   18:30 20-07-2021  

Παραολυμπιονίκης αναγκάστηκε να μείνει εκτός Τόκιο – Την ενημέρωσαν ότι δεν μπορεί να έχει μαζί της κάποιον για βοήθεια


Εκτός της Team USA έμεινε η 6 φορές Παραολυμπιονίκης Becca Meyers ενόψει του Τόκιο, καθώς λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων δεν μπορεί να έχει μαζί της κάποιο άτομο για βοήθεια. Η Meyers κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και φέτος θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα τέσσερα.

Η 26χρονη κολυμβήτρια με σύνδρομο Usher (εκ γενετής απώλεια ακοής και προοδευτική απώλεια όρασης) δεν μπορεί να πάει μόνη της στο Τόκιο για την διοργάνωση και χρειάζεται οπωσδήποτε την μητέρα και PCΑ (προσωπική βοηθό) της για να καταφέρει να κυκλοφορήσει στις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι διοργανωτές την ενημέρωσαν πως δεν μπορεί να πάρει μαζί της την μητέρα της, συνεπώς κι εκείνη με τη σειρά της ενημέρωσε την ομοσπονδία των ΗΠΑ ότι αποσύρει τη συμμετοχή της.

Η Meyers, μιλώντας στο Washington Post σχολίασε την απόφαση της ομοσπονδίας να μην της επιτρέψει να έχει συνοδό, δείχνοντας φανερά απογοητευμένη.

 

«Θα ήθελα πάρα πολύ να πάω στο Τόκιο. Η κολύμβηση μου έδινε πάντα μία ταυτότητα σαν άνθρωπο. Δεν το έχω πάρει χαλαρά, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι πολύ δύσκολο για εμένα. Πρέπει να πω κάτι για να υπάρξει αλλαγή, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο! Μιλήσαμε με υπεύθυνους, πάντα ζητούν περισσότερα διαπιστευτήρια.

Οι υπεύθυνοι για όλο αυτό απλά δεν είχαν προγραμματίσει σωστά για την μητέρα μου, το ήξεραν από τον Φεβρουάριο. Είχαν χρόνο να φτιάξουν τα γραφειοκρατικά. Μου είπαν “Δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε.” Εάν ρωτούσαν τα σωστά άτομα, δεν θα είχαν συμβεί όλα αυτά, απλά επέλεξαν να μην το κάνουν», δήλωσε η Meyers.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, φαντάζει αρκετά πιθανό η Παραολυμπιακή καριέρα της επιτυχημένης αθλήτριας να φτάνει στο τέλος της.