Παγουνάδης και Γιαζιτζίδου στην κορυφή της βαθμολογίας στην ITRA National League

 Runbeat Team   9:59 31-12-2023  

Παγουνάδης και Γιαζιτζίδου στην κορυφή της βαθμολογίας στην ITRA National League


Ο Θανάσης Παγουνάδης και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας της ITRA για το 2023 στην Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία και με δεδομένο ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάποιος αγώνας ορεινού τρεξίματος ως τη λήξη της χρονιάς.

Από φέτος η ITRA επέλεξε να εντάξει στο καλεντάρι της την National League δίνοντας ουσιαστικά το δικαίωμα στους δρομείς ορεινού τρεξίματος να βαθμολογηθούν χωρίς να χρειαστεί να συμμετέχουν σε αγώνες του εξωτερικού.

 

Στην Ελλάδα υπήρξαν αρκετοί αγώνες που είχαν ενταχθεί στο καλεντάρι της ITRA National League όπως ο Olympus Marathon, το Ursa Trail, το Sfakia Sky Marathon, το Zagori Mountain Running και πολλοί άλλοι σε όλα τα μήκη της χώρας μας.

Για να βαθμολογηθεί κάποιος αθλητής ή κάποια αθλήτρια θα έπρεπε να πάρει μέρος τουλάχιστον σε τρεις αγώνες που βρίσκονταν κάτω από την σκέπη της ITRA.

 Οι κορυφαίοι του 2023 θα ανακοινωθούν επίσημα στο ξεκίνημα του 2024, όμως επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλος αγώνας ως το τέλος της χρονιάς μπορεί κάποιος να δει την κατάταξη που ισχύει.

Έτσι, σε επίπεδο ανδρών ο Θανάσης Παγουνάδης έχει συγκεντρώσει 2463 βαθμούς, ο Δημήτρης Σελέτης είναι δεύτερος με 2445 βαθμούς και ο Βαγγέλης Νούλας τρίτος με 2433 βαθμούς.

Στις γυναίκες, η Χριστίνα Γιαζιτζίδου έχει 2040 βαθμούς, η Μαρία Παπαποστόλου 1969β. και η Νίκη Ζιώγα 1901.

Δείτε την κατάταξη ΕΔΩ

Παγουνάδης και Γιαζιτζίδου στην κορυφή της βαθμολογίας στην ITRA National League runbeat.gr