Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Χάλκινο μετάλλιο η Ευαγγελία Πλατανιώτη!

 Runbeat Team   18:32 18-06-2022  

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Χάλκινο μετάλλιο η Ευαγγελία Πλατανιώτη!


Ιστορική διάκριση για την Ελληνίδα κολυμβήτρια Ευαγγελία Πλατανιώτη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης στο τεχνικό σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης!

Η Ελληνίδα αθλήτρια ήταν εξαιρετική και συγκεντρώνοντας 89,5110 βαθμούς ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου, δίνοντας στην χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

 

Η Πλατανιώτη συγκέντρωσε 88,6163 βαθμούς στον προκριματικό, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς στον τελικό.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 92,8662 β. και το ασημένιο η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα με 91,9555 β. Η Ευαγγελία άφησε πίσω της εκπροσώπους από παγκόσμιες και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ιταλία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, το Μεξικό, η Γαλλία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, πήρε την 5η θέση.

Την απονομή των μεταλλίων έκανε το μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. Συγχαρητήρια έδωσε αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Αντιπρόεδρος της LEN και μέλος του μπιρό της FINA Κυριάκος Γιαννόπουλος.