Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Νέο χάλκινο μετάλλιο για την Πλατανιώτη στη Βουδαπέστη!

 Runbeat Team   18:33 22-06-2022  

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Νέο χάλκινο μετάλλιο για την Πλατανιώτη στη Βουδαπέστη!


Εκπληκτική, λαμπερή, αέρινη, με φαντασμαγορικό στυλ και παγκόσμια λάμψη. Άλλη μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και του αθλητισμού μας γενικότερα έγραψε η Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, στην έκτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, συνέχισε τις τρομερές εμφανίσεις της και πέτυχε μια ακόιμα κορυφαία επιτυχία στην καριέρα της κατακτώντας ένα ακόμα ιστορικό μετάλλιο, δεύτερο για τη χώρα μας στη διοργάνωση.

 

Εντυπωσιακή και στον Τελικό του Ελεύθερου Σόλο η θεσπέσια Ευαγγελία της Ελλάδας, το απόγευμα της Τετάρτης (22/6), εκτέλεσε υπέροχα το πρόγραμμά της με θέμα χορογραφίας "Φρέντι Μέρκιουρι" και μουσική το κομμάτι "So must go on"". Βαθμολογήθηκε με το τεράστιο σύνολο 91,7667 βαθμών και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα, στο 19ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην πισίνα «Szechy» της Βουδαπέστης και κάνει θρυλικό "νταμπλ". Καθώς είναι το δεύτερο μετάλλιο το οποίο κατακτά η Ελλάδα σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής (Συγχρονισμένης) Κολύμβησης στην ιστορία, μετά από το χάλκινο στο Τεχνικό Σόλο.

 

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γιαπωνέζα Γιουκίκο Ινούι με 95,3667 β. και το ασημένιο η Ουκρανή Μάρτα Φιεντίνα με 93,8000 β. Η Ευαγγελία άφησε πίσω της εκπροσώπους από παγκόσμιες και παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Ιταλία, η Αυστρία, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, το Μεξικό, η Γαλλία.

Την Ευαγγελία Πλατανιώτη συνεχάρησαν ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο Α' Αντιπρόεδρος Γιώργος Αφρουδάκης, που είδαν από κοντά την προσπάθειά της.