Οριστικό: Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός στην S. Houlihan λόγω του «απαγορευμένου»... μπουρίτο

 Runbeat Team   19:19 19-05-2022  

Οριστικό: Τέσσερα χρόνια αποκλεισμός στην S. Houlihan λόγω του «απαγορευμένου»... μπουρίτο


Με τέσσερα χρόνια αποκλεισμού τιμωρήθηκε οριστικά η Αμερικανίδα δρομέας μεσαίων αποστάσεων, Shelby Houlihan, η οποία είχε βρεθεί θετική σε μία απαγορευμένη ουσία, την νανδρολόνη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναβολικό για να βελτιώσει τις επιδόσεις ενός αθλητή.

 

Η αθλήτρια είχε βρεθεί θετική στο τεστ doping στις 15 Δεκεμβρίου 2020 και είχε προκαλέσει αίσθηση, καθώς από ότι φαίνεται, υπεύθυνο για την παρουσία της συγκεκριμένης ουσίας στον οργανισμό της, ήταν ένα μπουρίτο με χοιρινό που είχε καταναλώσει 10 ώρες πριν από το τεστ.

Η Houlihan τιμωρήθηκε αρχικά με 4 χρόνια αποκλεισμού από τον στίβο, έκανε ένσταση, όμως εκείνη δεν έγινε δεκτή και πλέον θα μπορεί να αγωνιστεί ξανά σε επίσημη διοργάνωση τον Ιανουάριο του 2025. Η Αμερικανίδα έχει στην κατοχή της τα εθνικά ρεκόρ στα 1.500 και τα 5.000 μέτρα και ανάμεσα σε αυτό το διάστημα αναμένεται να χάσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 και του 2023, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.





Όταν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί ξανά, θα είναι 32 ετών. «Την περασμένη εβδομάδα ενημερώθηκα ότι έχασα την έφεσή μου και ότι το ban μου θα παραμείνει. Δεν μου δόθηκε κάποιος λόγος γι’αυτό {…} Έπρεπε να πολεμήσω για εμένα, την καριέρα μου και την φήμη μου, επειδή είμαι αθώα. Η αλήθεια δεν έχει κερδίσει εδώ και αυτό είναι καταστροφικό» αναφέρει μεταξύ άλλων σε πρόσφατη ανάρτησή της η Αμερικανίδα δρομέας, που θεωρεί άδικη την τιμωρία της.