4 χρόνια αποκλεισμού στην Shelby Houlihan για χρήση απαγορευμένης ουσίας λίγο πριν τα Ολυμπιακά Trials

 Runbeat Team   19:00 15-06-2021  

4 χρόνια αποκλεισμού στην Shelby Houlihan για χρήση απαγορευμένης ουσίας λίγο πριν τα Ολυμπιακά Trials


Η Αμερικανίδα δρομέας μεσαίων αποστάσεων, Shelby Houlihan, ενημέρωσε πως δέχθηκε ποινή 4 ετών αποκλεισμού από την Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου, καθώς βρέθηκε θετική σε μία απαγορευμένη ουσία, την νανδρολόνη. Η νανδρολόνη είναι μία ουσία που ουσιαστικά μοιάζει χημικά με την τεστοστερόνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναβολικό, για να ενισχύσει τις επιδόσεις ενός αθλητή.

 

Η Houlihan είναι κάτοχος των ρεκόρ ΗΠΑ στα 1.500 και τα 5.000 μέτρα και βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας ενόψει των Ολυμπιακών Trials για πρόκριση στο Τόκιο, που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή. Όπως σημειώνει η ίδια στην σχετική της ανάρτηση στο Instagram, εξήγησε τον λόγο που βρέθηκε η συγκεκριμένη ουσία στον οργανισμό της, όμως η Μονάδα Ακεραιότητας Στίβου δεν την δέχθηκε.

Πιο συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα αθλήτρια είπε πως το τεστ το οποίο έκανε στην WADA έγινε στις 15 Δεκεμβρίου 2020 και δέκα περίπου ώρες μετά από όταν είχε καταναλώσει ένα burrito με χοιρινό. Η Houlihan έμαθε πως εάν κάποιος αθλητής έχει καταναλώσει χοιρινό σε μικρό χρονικό διάστημα από το τεστ, τότε ενδέχεται να εμφανιστεί η νανδρολόνη στον οργανισμό του και με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά εξηγεί τον λόγο που εμφανίζεται θετική.

Η 28χρονη αρνείται όλες τις κατηγορίες που μπορούν να την κρατήσουν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας πως θα συνεχίσει να μάχεται για να αποδείξει την αθωότητά της. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρη. Δεν έχω πάρει ποτέ ουσίες που ενισχύουν την απόδοσή μου. Πιστεύω στο άθλημα και πιέζω συνεχώς το σώμα μου στο όριο για να βρω ποιο είναι αυτό το όριο για εμένα. Δεν με ενδιαφέρει να κλέψω. Δεν το κάνω για τους επαίνους, για τα λεφτά ή για τη φήμη. Το κάνω επειδή το αγαπώ. Διασκεδάζω τόσο πολύ με αυτό που κάνω και είναι πάντοτε η καλύτερη στιγμή της ημέρας μου», έγραψε μεταξύ άλλων η Shelby Houlihan στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

 

Στο πλευρό της Houlihan στάθηκε η Shalane Flanagan, στέλνοντας μηνύματα συμπαράστασης μέσω των social media. «Με κάθε “ίνα” του εαυτού μου ξέρω ότι η Shlelby δεν έκλεψε και δεν θα το έκανε ποτέ. Η Shelby είναι ένας φοβερός άνθρωπος. Έχω πονέσει πολύ στην καριέρα μου, χάνοντας μετάλλια και όνειρα από αυτούς που κλέβουν. Αλλά θα προτιμούσα να χάσω όλα μου τα μετάλλια και τις νίκες από αθλητές που παίρνουν αναβολικά παρά να δω μία αθώα αθλήτρια να “ληστεύεται” από όσα έχει καταφέρει», είπε η Flanagan φανερά απογοητευμένη μεταξύ άλλων για την συγκεκριμένη εξέλιξη.