Οξάνα Κορένεβα: Πήρε την Ελληνική υπηκοότητα και είναι έτοιμη να διεκδικήσει θέση στην Εθνική ομάδα

 Runbeat Team   15:40 04-12-2023  

Οξάνα Κορένεβα: Πήρε την Ελληνική υπηκοότητα και είναι έτοιμη να διεκδικήσει θέση στην Εθνική ομάδα


Η Οξάνα Κορένεβα είναι μια αθλήτρια που κάνει αισθητή την παρουσία της στους αγωνιστικούς χώρους, εδώ και αρκετά χρόνια.

Την τελευταία διετία έχει καταφέρει να καταγράψει μια σειρά από καλές παρουσίες τόσο στο μήκος όσο και στο τριπλούν, που θα μπορούσαν να της δώσουν το δικαίωμα συμμετοχής σε διοργανώσεις με την εθνική ομάδα. Ωστόσο αυτό θα συνέβαινε αν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία ελληνοποίησης της.

Η 31χρονη αθλήτρια από τη Ρωσία ζει στην Ελλάδα από το 2004 και από τις 19 Δεκεμβρίου του 2023 θα έχει στα χέρια της την ελληνική ταυτότητα: το διαβατήριο της για συμμετοχή σε διεθνείς αγώνες με την εθνική ομάδα.

 

Είμαι πολύ χαρούμενη που τελείωσε η διαδικασία ελληνοποίησής μου. Προφανώς έχουν αλλάξει όλα, πλέον δεν ανησυχώ. Εννοείται ότι πάντα έμπαινα στους αγώνες για το καλύτερο, δε σκεφτόμουν ότι δεν διεκδικώ θέση στην εθνική ομάδα. Πάντα έκανα αυτό που μου αρέσει και είχα μεγάλη θέληση. Θα κάνω αγώνες στον κλειστό στίβο κι ευελπιστώ πως το Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού θα είναι η πρώτη μου συμμετοχή με την εθνική ομάδα. Το καλοκαίρι έκανε μια πολύ καλή σεζόν και η αλήθεια είναι πως στεναχωρήθηκα που δεν κατάφερα να αγωνιστώ με την εθνική, κι αυτό γιατί περίμενα πως θα έχω λάβει νωρίτερα την υπηκοότητα“, η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Δημήτρη Σιούντρη συμπλήρωσε για τους στόχους που θέτει για το 2024:

Έχω βάλει στον εαυτό μου όριο δύο ακόμη χρόνων παρουσίας στα στάδια. Το όνειρο μου είναι να αγωνιστώ σε μια μεγάλη διοργάνωση και πιστεύω πως θα το πετύχω. Έχω ήδη στο μυαλό μου την 7η Ιουνίου, την ημερομηνία έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ρώμης. Ξέρω πως για να πετύχω το στόχο μου πρέπει να συνεχίσω τη σκληρή προπόνηση και φυσικά να είμαι υγιής“. Η αθλήτρια του ΓΣ Κηφισιάς αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που υπάρχουν στην προπόνηση. “Είχαμε κάποια προβλήματα με τη χρήση του Ζηρίνειου Σταδίου, τα οποία έχουν μερικώς ξεπεραστεί, καθώς μπορούμε και χρησιμοποιούμε το στάδιο πλέον και για τις πρωινές προπονήσεις. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία πρόσβαση στο χορτάρι“.

 

Η Κορένεβα έχει σπουδάσει φωτογραφία, ενώ είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στα άλματα. “Σπούδασα αρχικά φωτογραφία, που είναι το επάγγελμα του πατέρα μου. Όσο μεγαλώνεις όμως καταλαβαίνεις τι είναι αυτό που θέλεις κι εγώ κατάλαβα πως θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική σε υψηλό επίπεδο. Έτσι αποφάσισα να πάω και στη Γυμναστική Ακαδημία“.

Η Κορένεβα έκανε το νταμπλ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2023 στο Βόλο επικρατώντας σε μήκος και τριπλούν με 6,43 μ. και 13,87 μ., αντίστοιχα, επιδόσεις που είναι ατομικά της ρεκόρ. Η αθλήτρια ήταν νικήτρια και στη διοργάνωση του 2022 στη Θεσσαλονίκη.