Οδυσσέας Μουζενίδης: «Είμαι καλά. Μέσα από τους αγώνες θα έρθουν και οι επιδόσεις»

 Νίκη Μηλιαράκη   14:22 26-02-2024  

Οδυσσέας Μουζενίδης: «Είμαι καλά. Μέσα από τους αγώνες θα έρθουν και οι επιδόσεις»


Ο Οδυσσέας Μουζενίδης έδωσε χθες Κυριακή 25/4 τον έκτο αγώνα του για φέτος, τον πρώτο για τον ανοικτό στίβο. Αγωνιζόμενος στο 9ο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης κατέκτησε την πρώτη θέση με καλύτερη βολή στα 19.03μ., επίδοση που δεν τον ικανοποίησε καθώς ήθελε το κάτι παραπάνω. Πριν λίγες ημέρες στέφθηκε πανελληνιονίκης στον κλειστό στίβο με βολή στα 19.48μ., μία επίδοση που εάν ερχόταν και χθες σίγουρα θα τον άφηνε περισσότερο ικανοποιημένο.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος από την επίδοσή μου», εξομολογείται στο runbeat και εξηγεί: «Θα ήθελα λίγο παραπάνω για να πω την αλήθεια. Για μένα θα ήταν ιδανικό κάτι καλύτερο από το 19.48μ. που πέτυχα φέτος στον κλειστό, αλλά επειδή προετοιμαζόμαστε για την Πορτογαλία δεν έχω φορμαριστεί γι' αυτό τον αγώνα. Προετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια και ήταν λογικό να πέσουν λίγο οι επιδόσεις».

 

Παρότι χθες δεν του βγήκε η επίδοση που ήθελε φαίνεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

«Με βάση την προπόνηση και τους αγώνες που έχω κάνει είμαι καλά. Για μένα όσο περισσότερους αγώνες κάνεις τόσο καλύτερα είναι, γιατί επάνω στους αγώνες διορθώνεις και τα λάθη. Αλλιώς είναι να κάνεις λάθη και να τα διορθώνεις στην προπόνηση και τελείως διαφορετικό στον αγώνα. Όσο περισσότεροι οι αγώνες τόσο πιο μεγάλη θα είναι η βελτίωση και θα έρθουν οι καλές επιδόσεις».

Οδυσσέας Μουζενίδης: «Είμαι καλά. Μέσα από τους αγώνες θα έρθουν και οι επιδόσεις» runbeat.gr

Για τον Έλληνα σφαιροβόλο πρώτος αγώνας-στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων που διεξάγεται σε δύο εβδομάδες στην Πορτογαλία. «Θέλω να κάνω μία καλή επίδοση εκεί και μετά θα προετοιμαστούμε για το heroes, ένα street meeting που θα γίνει στην Αθήνα και είναι στην κατηγορία bronze της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας άρα δίνει καλούς βαθμούς. Από εκεί και μετά οι αγώνες θα συνεχιστούν τέλη Απριλίου, τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Δε θέλησε αγωνιστικά να ξεκαθαρίσει τους στόχους του. «Βασικός μου στόχος είναι σε κάθε αγώνα να είμαι ευχαριστημένος πάνω από όλα και σιγά-σιγά να ανεβαίνω.

Δεν ξέρω μέχρι που μπορώ να φτάσω, ούτε ξέρω πως θα τα φέρει η ζωή. Είναι θέλημα Θεού. Για μένα στόχος είναι πολλοί αγώνες, και σιγά, σιγά καλές επιδόσεις από εκεί και πέρα είναι θέλημα Θεού. Είναι πολλά που παίζουν ρόλο. Πάνω από όλα θέλω υγεία».