Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλευρό των αθλητών και των σωματείων της πόλης

 Runbeat Team   19:12 09-02-2024  

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλευρό των αθλητών και των σωματείων της πόλης


Κατανόηση, συνεργασία και δράσεις. Το τρίπτυχο αυτό θα αποτελέσει οδηγό για την αναβάθμιση του παραδοσιακά ισχυρού στίβου της Θεσσαλονίκης, όπως φάνηκε από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΣΕΓΑΣ, με επικεφαλής την πρόεδρο Σοφία Σακοράφα, με το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Άνθρωπος του αθλητισμού γαρ ο νυν Α’ αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος, κατανόησε πλήρως τα ευαίσθητα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλασικός αθλητισμός της Θεσσαλονίκης, έδειξε μεγάλη διάθεση για συνεργασία και ήδη συμφωνήθηκαν μεταξύ των δύο φορέων οι πρώτες δράσεις, που αποβλέπουν στην ενίσχυση τόσο των αθλητών όσο και των σωματείων της περιοχής.

 

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ θερμό κλίμα, παρευρέθηκαν ακόμα από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ ο Α’ και ο Γ’ αντιπρόεδρος, Κώστας Κεντέρης και ο Γιάννης Θεμελίδης αντίστοιχα και ο Γενικός Διευθυντής, Σωτήρης Κυρανάκος και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Τομπούλης, ενώ τον κ. Αγγελούδη συνόδευε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον κλασικό αθλητισμό της πόλης, αλλά και οι προοπτικές μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΕΓΑΣ.

Η πρόεδρος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της στήριξης των σωματείων και των αθλητών και στην αναβάθμιση των υποδομών. Τόνισε δε ότι ο ΣΕΓΑΣ θα σταθεί αρωγός κάθε πρωτοβουλία του Δημάρχου, αλλά και συνομιλητής σε κοινές συναντήσεις του Δήμου και του κόσμου του στίβου της Θεσσαλονίκης, ώστε να επιλυθούν όλα τα προβλήματα.

Ο κ. Αγγελούδης εμφανίστηκε πολύ θετικός για όλες τις δράσεις και συνέργειες χαρακτηρίζοντας «κοινό σκοπό» την προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης του κλασικού αθλητισμού στην πόλη της Θεσσαλονίκης.