Μόνο το 14% όσων τρέχουν σε διάδρομο έχουν περισσότερο κίνητρο για να γυμναστούν

 Runbeat Team   17:13 12-02-2021  

Μόνο το 14% όσων τρέχουν σε διάδρομο έχουν περισσότερο κίνητρο για να γυμναστούν


Ο διάδρομος αποτελεί μία αρκετά «βολική» μορφή άσκησης, αφού μπορούμε να τρέξουμε στο σπίτι, χωρίς να χρειάζεται να βγούμε έξω. Αν και έχει αποδειχθεί πως όσοι τρέχουν σε διάδρομο έχουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό μεγαλύτερο κίνητρο για τρέξιμο και άθληση, νέα μελέτη έδειξε ότι μόνο το 14% αυτού αισθάνεται «έξτρα» παρακινημένο. Η αγορά διαδρόμου είναι μία σημαντική επένδυση για το homegymμας, που δεν θα κάνουμε αν δεν έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε. Συνεπώς, τα άτομα που έχουν διάδρομο τείνουν να αισθάνονται μία μεγαλύτερη «υποχρέωση» να αθληθούν.

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο exercisebike.com έδειξε μεταξύ άλλων ότι το 14% των ιδιοκτητών διαδρόμων αισθάνονται πως έχουν μεγαλύτερο κίνητρο να αθληθούν, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, το 39,3% είπε πως αισθάνεται «κατά κάποιο τρόπο παρακινημένοι». Στη συγκεκριμένη μελέτη συμμετείχαν πάνω από 1.000 άτομα που γυμνάζονται συχνά, με τα αποτελέσματα να είναι πάνω κάτω λογικά, λαμβάνοντας υπόψιν την επένδυση που πρέπει να κάνει κάποιος που αθλείται όπως είπαμε και νωρίτερα.

Από την άλλη βέβαια, αποκαλύφθηκε πως σε σχέση με το πόσο απολαυστικό ή διασκεδαστικό είναι το τρέξιμο σε διάδρομο, ότι το συγκεκριμένο όργανο γυμναστικής δεν είναι και τόσο… αγαπητό. Στην κορυφή με τα πιο διασκεδαστικά όργανα γυμναστικής βρέθηκε το ποδήλατο, με τον διάδρομο να παίρνει την προτελευταία θέση, μπροστά από το ελλειπτικό και το στατικό ποδήλατο.

Δείτε τα ενδιαφέροντα στατιστικά της μελέτης: