Μάριμπορ 2023: Χάλκινο μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ για τον Παύλο Κριαρά στο επί κοντώ (vid)

 Runbeat Team   7:58 28-07-2023  

Μάριμπορ 2023: Χάλκινο μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ για τον Παύλο Κριαρά στο επί κοντώ (vid)


Το τέταρτο μετάλλιό της πανηγύρισε χθες το βράδυ η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νεότητας που διεξάγεται στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Παύλου Κριαρά να ανέβει στο βάθρο καθώς κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ με άλμα στα 5.05μ., επίδοση που αποτελεί παράλληλα ατομικό του ρεκόρ στον ανοικτό στίβο.

Ο άλτης του Κώστα Τσαταλού έκανε πολύ καλό αγώνα και διεκδίκησε μέχρι το τέλος ακόμη και το χρυσό μετάλλιο. Ο 17χρονος χρειάστηκε τρίτο άλμα για να ξεπεράσει το 4.90μ. και μετά το πρώτο άκυρο στα 5.00μ. επέλεξε να δοκιμάσει στα 5.05μ., ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη.

 

Ο πήχης στη συνέχεια πήγε στα 5.10μ. ύψος όπου κρίθηκε το χρυσό μετάλλιο. Μετά τα δύο πρώτα άκυρα ο αθλητής επέλεξε να συνεχίσει στα 5.15μ., για να διεκδικήσει την πρώτη θέση στον αγώνα. Ο Κριαράς σε λίγες ημέρες θα αναχωρήσει για το Ισραήλ προκειμένου να λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Το ατομικό του ρεκόρ στον ανοιχτό ήταν τα 5.00μ., ενώ τον χειμώνα ξεπέρασε τα 5.10 μέτρα. Ο αθλητής το 2022 ήταν δεύτερος στην αντίστοιχη διοργάνωση στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Μάριμπορ 2023: Χάλκινο μετάλλιο και ατομικό ρεκόρ για τον Παύλο Κριαρά στο επί κοντώ (vid) runbeat.gr

Στον τελικό των 200 μ. αγωνίστηκε η Βεατρίκη Ντούγκου όπου κατέλαβε την όγδοη θέση με 25.00 (1,3). Η νεαρή έφυγε αρκετά καλά, ωστόσο στα τελευταία μέτρα υποχώρησε και τερμάτισε στην όγδοη θέση. Παρόλα αυτά έκλεισε με θετικό πρόσημο την παρουσία της στη διοργάνωση. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ταμπόρσκα (Τσεχία) με 23.61 και ακολούθησαν Βόζνιακ (Πολωνία) και Οττ (Εσθονία) με 24.08 και 24.21, αντίστοιχα.

Εύκολη διαδικασία ήταν για την Νικολέτα Μιχαηλίδου η πρόκριση στον τελικό του ύψους. Η πρόκριση έκλεισε στα 1.70μ. ύψος που ξεπέρασε και η Ελληνίδα αθλήτρια. Η Μιχαηλίδου στον τελικό του Σαββάτου θα διεκδικήσει να ανέβει στο βάθρο των νικητριών, κάτι που της το επιτρέπει και το ατομικό της 1.82 μέτρα.

Η Παρασκευή Πουλλή αγωνίστηκε στον απευθείας τελικό της σφυροβολίας και κατέλαβε την 12η θέση με 57.42 μέτρα. Η 17χρονη έχει ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα 61.50 μέτρα.

Απευθείας τελικός έγινε και στα 2.000 μ. στιπλ των κοριτσιών, αφού ο προκριματικός του αγωνίσματος ήταν να γίνει το πρωί της Τρίτης, όμως, η έντονη βροχή οδήγηση στην ακύρωση του. Η Βερονίκη Μπουγά κατέλαβε την 12η θέση στο 7.05.79 σε έναν αγώνα, όπου η μεγάλη συμμετοχή αθλητριών δημιούργησε αρκετά προβλήματα.

Ο Κριαράς κατέκτησε το τέταρτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση, μετά το χρυσό του Αντωνάτου και τα χάλκινα των Ραφαηλίδου και Παναγιώτου.