Μαραθώνιος Ρόδου: Virtual το 2021, προετοιμασίες για το 2022

 Runbeat Team   18:25 16-02-2021  

Μαραθώνιος Ρόδου: Virtual το 2021, προετοιμασίες για το 2022


Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα γίνει ψηφιακά. Οι virtual αγώνες τρεξίματος έχουν γνωρίσει μεγάλη άνθιση από το 2020 και μετά, λόγω της πανδημίας, αναγκάζοντας πολλές διοργανώσεις να καταφύγουν στη συγκεκριμένη λύση.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Οργανωτική Επιτροπή, η πορεία της πανδημίας σε όλο τον κόσμο ήταν αυτό που την οδήγησε σε αυτή την -σημαντική αν μη τι άλλο- αλλαγή. Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι είχαν ήδη εγγραφεί ενημερώθηκαν μέσω newsletter για την αλλαγή, ενώ όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος θα ενημερωθούν μέσω ενός δελτίου τύπου που περιμένουμε προσεχώς. Η «γέννηση» του πρώτου «Rhodes Virtual Marathon» βέβαια ουσιαστικά σημαίνει πως θα έχουμε ξανά «κανονικό» Μαραθώνιο στη Ρόδο τον Απρίλιο του 2022.

Η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής:

«Αγαπητοί δρομείς,

Θέτοντας ως κύρια και βασική προτεραιότητα την ασφάλεια των αθλητών και όλων των συντελεστών, σας ενημερώνουμε πως ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου 2021 θα είναι ψηφιακός (virtual).

H Οργανωτική Επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, έκρινε αναγκαία τη μεταφορά του 7ου Διεθνούς Μαραθώνιου τον Απρίλιο του 2022, ενώ παράλληλα αποφάσισε να διοργανώσει τον 𝟏ο 𝐑𝐡𝐨𝐝𝐞𝐬𝐕𝐢𝐫𝐭𝐮𝐚𝐥𝐌𝐚𝐫𝐚𝐭𝐡𝐨𝐧.

Ο ψηφιακός αγώνας, δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του Μαραθωνίου και σε όλους τους δρομείς ανά τον κόσμο να πάρουν μέρος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της Ρόδου απ’ όπου και αν βρίσκονται! Όλοι οι δρομείς θα τρέξουν στον δικό τους virtual μαραθώνιο, όπου και όπως επιλέξουν οι ίδιοι!

Οι αθλητές και δρομείς που είχαν εγγραφεί στο φετινό αγώνα, ενημερώθηκαν μέσω newsletter για τη δυνατότητα να λάβουν μέρος στον 1ο RhodesVirtual Marathon και τη συμμετοχή τους σε μελλοντικές διοργανώσεις.

Λεπτομέρειες για τη συμμετοχή σας στον 1ο RhodesVirtual Marathon θα ανακοινωθούν με δελτίο τύπου. Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η ΑΜΚΕ- Μαραθώνιος Ρόδου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ)».