Μ. Κάσσου: Μπαίνει στη νέα χρονιά με στόχο το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2025!

 Runbeat Team   16:01 23-11-2023  

Μ. Κάσσου: Μπαίνει στη νέα χρονιά με στόχο το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2025!


Νικήτρια στα 5χλμ. στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, χρυσό μετάλλιο μία εβδομάδα αργότερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου. Η Μαρία Κάσσου βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο με τις παρουσίες της σε Αθήνα και Τρίκαλα και έδειξε πως δικαίως ανήκει στις ανερχόμενες αθλήτριες των μεγάλων αποστάσεων. Η τέταρτη το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 θα “χρησιμοποιήσει” το αγωνιστικό 2024 για να βάλει τις βάσεις για τις διοργανώσεις του 2025. Η κατάκτηση ενός μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23 του 2025 είναι ο μακροπρόθεσμος και συνάμα ρεαλιστικός στόχος της αθλήτριας.

 

Με τους αγώνες σε Αθήνα και Τρίκαλα μπήκαμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Φέτος η προετοιμασία ξεκίνησε λίγο πιο αργά και συντηρητικά, λόγω της τενοντίτιδας που με ταλαιπωρούσε από το καλοκαίρι. Θέλαμε να προστατεύσω το σώμα μου. Η συμμετοχή μου τόσο στον μαραθώνιο, όσο και στον ανώμαλο ήταν για να τεστάρω το που βρίσκομαι στην προετοιμασία μου“, είπε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ η Μαρία Κάσσου και συμπλήρωσε για τους αγώνες του 2024:

Σίγουρα θα κάνω ένα πέρασμα από τον κλειστό στα 3.000 μ. όπου θέλω να βελτιώσω το ρεκόρ μου. Είναι λίγο νωρίς ακόμη για εμένα να θέτω στόχους σε επίπεδο Γυναικών, ωστόσο αν προκύψει μέσω ράνκινγκ η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης, θα είναι καλοδεχούμενη. Ο στόχους που έχω θέσει είναι μακροπρόθεσμος και αφορά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 του 2025 διοργάνωση στην οποία θέλω να διεκδικήσω μετάλλιο. Το 2024 θα είναι για μένα μια χρονιά μετάβασης και προσαρμογής, στην οποία θα έχω την ευκαιρία να βελτιώσω ρεκόρ, να βάλω δύναμη που μου λείπει και να επικεντρωθώ σε άλλα σημεία της προπόνησης που χρειάζονται ενίσχυση. Τα 5.000 μ. θα είναι για φέτος το βασικό μου αγώνισμα, ωστόσο είναι πιθανό να κάνω κάποια 10άρια”.

Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ συνδυάζει με προσήλωση την προπόνηση της με τις σπουδές στην ιατρική. “Προσπαθώ να έχω την απαραίτητη ισορροπία. Η σχολή έχει πολλές απαιτήσεις δεν μπορώ να την αμελώ. Μέχρι το 2025 θα δώσω βάση στο στίβο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα παρακολουθώ και τη σχολή μου, ώστε να μη χάνω εργαστήρια. Οι απαιτήσεις στο στίβο δεν αφορούν μόνο στην προπόνηση είναι και η αποκατάσταση και πολλά άλλα που πρέπει να γίνουν σε αυτό το επίπεδο”.

 

Η Κάσσου το περασμένο καλοκαίρι πέτυχε μια σπουδαία διάκριση, αφού τερμάτισε στην τέταρτη θέση στα 10.000 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Σε ένα αγώνισμα, όπου η Δάφνη Λαβασσά ήταν έβδομη. Στην ίδια διοργάνωση η Γεωργία Δεσπολλάρη κατέλαβε την τρίτη θέση στα 800 μ., ενώ σε μία άλλη διοργάνωση στο Ευρωπαϊκό Κ20 η Βασιλική Καλλιμογιάννη ήταν τρίτη στα 3.000 μ. στιπλ. Οι παραπάνω διακρίσεις σε συνδυασμό με άλλες καλές παρουσίες αθλητών και αθλητριών των αποστάσεων όλων των κατηγοριών, αφήνουν ενθαρρυντικά μηνύματα για το μέλλον.

Σίγουρα υπάρχει μια σταδιακή άνοδος στα αγωνίσματα μας. Σε αυτό έχει συμβάλει και η η προσπάθεια της ομοσπονδίας, με τα καμπ που διοργανώνει, με αγώνες που εντάσσονται στο καλεντάρι και με συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως πρόσφατα έγινε στο Βαλκανικό ανωμάλου. Είναι κίνητρο για τα παιδιά η συμμετοχή σε αυτές τις διοργανώσεις. Φέτος δείξαμε πως δεν υστερούμε. Οι επιτυχίες από τα αγωνίσματα μας ήταν αρκετές και ελπιδοφόρες“, είπε.

Η Κάσσου, μαζί με το γκρουπ του Σταύρου Καρρέ, θα βρεθεί τον Ιανουάριο για προετοιμασία στην Κύπρο. “Θα βρεθούμε για περίπου τρεις εβδομάδες στην Κύπρο. Εκεί θα βρούμε καλύτερες καιρικές συνθήκες για χειμώνα και θα έχουμε την ευκαιρία να αφοσιωθούμε στην προπόνηση μας”.