Έσπο 2023: Τέταρτη στα 10.000 μέτρα η Κάσσου – Έκτη η Λαβασσά

 Runbeat Team   19:02 15-07-2023  

Έσπο 2023: Τέταρτη στα 10.000 μέτρα η Κάσσου – Έκτη η Λαβασσά


Αρκετά καλές εμφανίσεις πραγματοποιήσαν οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες που αγωνίστηκαν στα 10.000 μ. των Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Κάσσου κατέλαβε την τέταρτη θέση με 34.20.52 και η Δάφνη Λαβασσά την έκτη με 34.36.71. Η Κάσσου βρέθηκε πολύ κοντά στο μετάλλιο, αφού για περισσότερα από 9.500 μ. βρισκόταν στην τρίτη θέση. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ στα τελευταία 400 μ. άρχισε να χάνει δυνάμεις την ίδια στιγμή που η Ιταλίδα, που ερχόταν από πίσω ήταν αρκετά φρέσκια.

 

Η Μπάντο προσπέρασε την Ελληνίδα περίπου 250 μ. πριν τον τερματισμό και πέρασε τρίτη την γραμμή τερματισμού. Η ανερχόμενη αθλήτρια των αποστάσεων από την αρχή της κούρσα ακολούθησε το προπορευόμενο γκρουπ των τριών με τεσσάρων αθλητριών. Μετά το 6ο χιλιόμετρο οι δύο πρώτες αθλήτριες ανέβασαν ρυθμό και πήραν διαφορά ασφαλείας από την Κάσσου, που για τα υπόλοιπα τρία χιλιόμετρα πήγε στην ουσία μόνη της. Η Κάσσου θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη διοργάνωση σε δύο χρόνια, αφού φέτος είναι πρώτη χρονιά Γυναίκα Κ23.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η Λαβασσά, που πέτυχε σήμερα τη σημαντικότερη διάκριση της καριέρας της. Η νεαρή παρότι στα πρώτα χιλιόμετρα έμεινε λίγο πίσω είχε τις δυνάμεις να ανακάμψει και να τερματίσει στην έκτη θέση. Μάλιστα η Λαβασσά περίπου στο 6ο χιλιόμετρο βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Οι δύο αθλήτριες προέρχονται από καλές εμφανίσεις στη σεζόν και αναμένεται και τα επόμενα χρόνια θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Νικήτρια του αγώνα ήταν η Αλίσα Γκούνταλ (Μ. Βρετανία) με 33.16.45 και δεύτερη η Σάρα Νέστολα (Ιταλία) με 33.17.51.

Στη 10η θέση η Ρέτσα στο επί κοντώ

Η Αναστασία Ρέτσα αγωνίστηκε σήμερα στον τελικό του επί κοντώ και κατέλαβε την 10η θέση με άλμα στα 4,00 μέτρα. Η 20χρονη αθλήτρια που ζει και σπουδάζει στην Αμερική στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,15 μ. και να παραμείνει στον αγώνα. Η νεαρή ήταν παρούσα σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση, καθώς ήταν παρούσα στα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα της κατηγορίας Κ20 που προηγήθηκαν.