Ξεχώρισε ο Αναστασάκης, καλές επιδόσεις στο μίτινγκ στίβου «Κώστας Σπανίδης»

 Runbeat Team   9:07 27-07-2023  

Ξεχώρισε ο Αναστασάκης, καλές επιδόσεις στο μίτινγκ στίβου «Κώστας Σπανίδης»


Καλές επιδόσεις σημειώθηκαν στο μίτινγκ στίβου «Κώστας Σπανίδης» που διεξήχθη χθες το βράδυ στο Καυτανζόγλειο στάδιο της Θεσσαλονίκης.

Ξεχώρισε η επίδοση του Μιχάλη Αναστασάκη στη σφυροβολία των ανδρών λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Ο έμπειρος σφυροβόλος ήταν νικητής έχοντας καλύτερη βολή στα 75.27 μέτρα. Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου ξεκίνησε με 74.00μ. στην πρώτη και δεύτερη προσπάθεια και διαδοχικά σημείωσε 73.86μ., 74.68μ., 74.75μ. και 75.27 μέτρα.

«Αυτός ο αγώνας ήταν πιο πολύ προπονητικός για μένα. Δεν έμεινα ευχαριστημένος με την επίδοσή μου στο Βαλκανικό, πίστευα ότι θα πετύχαινα κάτι καλύτερο εκεί. Δεν βάζω όρια στους στόχους μου», είπε ο αθλητής με το τέλος του αγώνα.

 

Την εξαιρετική του κατάσταση επιβεβαίωσε ο Άγγελος Μαντζουράνης. Ο αθλητής αγωνίστηκε στη σφυροβολία ανδρών Κ20 όπου αναδείχθηκε νικητής με 77.98μ., επίδοση πολύ κοντά στο ατομικό του 78.30 μέτρα.

Ο 19χρονος σε λίγες ημέρες αναχωρεί για την Ιερουσαλήμ προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Γιάννης Ρίζος στο επί κοντώ, όπου ξεπέρασε τα 5.52μ. και βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Νίκου Βαρσάμη στη συνέχεια δοκίμασε στα 5.63μ. με στόχο να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ.

«Ήταν μια περίεργη σεζόν, δεν πήγε όπως θα ήθελα επειδή αντιμετώπισα πολλά προβλήματα. Ήταν ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς για μένα και ήθελα να τον χαρώ. Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία, κρατάω την επίδοση που έκανα και πλέον θα ξεκουραστώ», είπε ο Γιάννης Ρίζος.

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου είχε προγραμματίσει να αγωνιστεί στο επί κοντώ γυναικών, ωστόσο ένας τραυματισμός στο ζέσταμα την κράτησε εκτός αγώνα. Η νεαρή χτύπησε στον αγκώνα, όταν της γλίστρησε το κοντάρι από τα χέρια σε δοκιμαστικό άλμα. Η αθλήτρια δε φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί στις σημερινές εξετάσεις. Η αθλήτρια του Σάββα Κεφαλίδη έχει μπροστά της το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, όπου θα διεκδικήσει τη διάκριση.

Φετινό ρεκόρ σημείωσε ο Θοδωρής Βροντινός στα 100 μ. με 10.52 (0,9), ενώ ακολούθησαν οι Αυγουστίνου (Κύπρος) με 10.64, ο Νίκος Εμπέογλου με 10.65 και ο Γεράσιμος Καμπίτσης με 10.68. Ο αθλητής της κατηγορίας Κ20 πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ κι έδειξε σε καλή κατάσταση ενόψει της διοργάνωσης της Ιερουσαλήμ, όπου θα αγωνιστεί στα 200 μέτρα. Μάλιστα βρέθηκε πολύ κοντά στο όριο (10.65) και στα 100 μέτρα.

Η Λάουρα Ζενέγια ήταν νικήτρια στα 400 μ. εμπ. με 59.78 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ (59.80), ενώ δεύτερη ήταν η Ελημπιώνα Ζενέγια με 60.26 και τρίτη η Κατερίνα Νατσιοπούλου με 61.00, στον τελευταίο της αγώνα πριν την Ιερουσαλήμ.

Η Γεωργία Κατσαρού ήταν από τις αθλήτριες που διεκδικούσαν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η νεαρή βρέθηκε πολύ κοντά στο στόχο της, αφού έστειλε το ακόντιο στα 46.70 μ. (όριο 48,00 μ.) και συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ. Νικήτρια στον αγώνα αναδείχθηκε η Θοδώρα Αραμπατζή με 50.14 μέτρα.

Τους αγώνες διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον ΜΕΑΣ Τρίτων και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Τα αποτελέσματα