Κατέρριψε το ρεκόρ μαραθωνίου Ιαπωνίας ο Suzuki

 Runbeat Team   19:54 28-02-2021  

Κατέρριψε το ρεκόρ μαραθωνίου Ιαπωνίας ο Suzuki


Ο Kengo Suzuki ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής του 76ου Μαραθωνίου της Λίμνης Biwa Mainichi στην Ιαπωνία, με τον χρόνο του (2:04:56) να αποτελεί και νέο ρεκόρ μαραθωνίου στην Ιαπωνία. Ο ίδιος κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Suguru Osako με 2:05:29 στον Μαραθώνιο του Τόκιο, από τον περασμένο Μάρτιο.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο 25χρονος Ιάπωνας πήρε το προβάδισμα για μία και μοναδική φορά στο 36ο χιλιόμετρο και από εκεί και πέρα αύξησε την ταχύτητά του και βγήκε νικητής. Ο Suzukiέδειξε αρκετά ξαφνιασμένος με το ρεκόρ και τη νίκη του μετά τον αγώνα, κάτι το οποίο φάνηκε και στις δηλώσεις του:

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα είχε μία τέτοια στιγμή στην καριέρα μου. Είμαι το ίδιο έκπληκτος όσο όλοι. Η νίκη στον αγώνα ήταν αυτό που ήθελα. Ένιωσα ότι δεν μπορούσα να διατηρήσω τον ρυθμό μου στα πρώτα 10 χιλιόμετρα, αλλά από το 20ο – 25ο χιλιόμετρο το βρήκα. Είμαι πραγματικά περήφανος που έχω βάλει το ρεκόρ της Ιαπωνίας στην τελευταία έκδοση του αγώνα».

Ο Suzuki ήταν 12ος στον ίδιο αγώνα πέρυσι, αλλά τελικά τα κατάφερε φέτος, στην τελευταία έκδοση του Μαραθώνιου της Λίμνης Biwa Mainichi, ο οποίος θα γίνει το επόμενο έτος στον Μαραθώνιο της Οσάκα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιάπωνας δρομέας δεν κατάφερε να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς βγήκε έβδομος στον προκριματικό αγώνα της χώρας του.

Σχετικά μ' αυτό είπε: «Έχω προπονηθεί μαζί με αυτήν την απογοήτευση (από πέρυσι) στο μυαλό μου. Έκανα προσεκτική χρήση της προπόνησης ταχύτητας και βάρους. Ήμουν σε θέση να προπονηθώ καλά».