Κανονικά θα διεξαχθεί το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2023 - Ίδια η διαδρομή στα 6χλμ, οι αλλαγές στη μεγάλη απόσταση

 Runbeat Team   14:10 06-10-2023  

Κανονικά θα διεξαχθεί το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2023 - Ίδια η διαδρομή στα 6χλμ, οι αλλαγές στη μεγάλη απόσταση


Η κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία τις προηγούμενες εβδομάδες, εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που δημιούργησε, εξαφάνισε δυστυχώς και πολλά μονοπάτια του Πηλίου. Η Οργανωτική Επιτροπή και οι εθελοντές του 4ου ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2023, επί μέρες διέσχισαν όλα τα μέρη και χάραξαν τις διαδρομές από τις οποίες θα κινηθεί με απόλυτη ασφάλεια ο αγώνας. Θα τρέξουμε όπως κάθε χρόνο, στα μέρη που η φύση μας επιτρέπει! Η διοργάνωση του ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail ευχαριστεί τους δρομείς από όλη την Ελλάδα που κάθε χρόνο επιλέγουν τον αγώνα μας, και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε η διοργάνωση πάντα να συνεχίζεται.

 

Αναλυτικά, ισχύουν τα εξής ανά διαδρομή:

Αγώνας των 6 χιλιομέτρων: η διαδρομή διατηρείται όπως είναι κάθε χρονιά, σαν να μην υπήρξε πλημμύρα. Θα παραμείνει συνεπώς ίδια (https://www.strava.com/activities/5932230155), με εξαίρεση τα τελευταία 200 μέτρα πριν τον τερματισμό, που θα κινηθούν στην άσφαλτο αντί στο μονοπάτι. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί της Κυριακής 15 Οκτωβρίου.

Μεγάλη διαδρομή: πολλά χιλιόμετρα είναι αποκομμένα, υπάρχει ακόμη και τάφρος, φυσικά είναι αδύνατο να περάσει από εκεί ο αγώνας, και όλα αυτά τα χιλιόμετρα κόβονται.

Αντί της ως πέρυσι διαδρομής των 16,5 χιλιομέτρων, επιλέχθηκε νέα των 8.850 μέτρων που θα γίνει σε 2 στροφές, δηλαδή ο αγώνας θα είναι απόστασης 17,7χλμ. Τα 8.850 μέτρα είναι τα 6χλμ του μικρού αγώνα, συν άλλα 2.850 μέτρα κυκλικά. Εδώ η καταγραφή της στροφής των 8.850μ : https://connect.garmin.com/modern/activity/12169723094?share_unique_id=28. Σε 2 μέρη μόνο της μεγάλης διαδρομής, υπάρχουν μονοπάτια με νεροφαγώματα (βίντεο εδώ : https://youtu.be/526RJo57oLc ), που είναι συνηθισμένη περίπτωση στους αγώνες trail, και οι δρομείς θα πρέπει να κινηθούν πιο προσεκτικά. Ο αγώνας των 17,7χλμ θα ξεκινήσει στις 9.45 ώστε να περιοριστούν οι συναντήσεις των γρήγορων με τους αργούς δρομείς του κάθε αγώνα.

Οι διαδρομές είναι συνεπώς απολύτως ασφαλείς, θα τρέξουμε εκεί που μας επιτρέπει η φύση. Για ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά και για καθαρά προληπτικούς λόγους, η διοργάνωση θα τοποθετήσει σε σημεία που χρειάζεται η στοιχειώδης προσοχή που απαιτείται σε οποιονδήποτε αγώνα trail, ανάλογα σημάδια ώστε οι δρομείς να περιορίζουν την ταχύτητα.

Ο Παιδικός Αγώνας road 300 μέτρα θα ξεκινήσει στις 11.00.

Θυμίζουμε ότι το 4ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, ανεξάρτητα από το αν θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές, καθώς η διαδρομή δεν επηρεάζεται. Οι εγγραφές γίνονται στον σύνδεσμο: bit.ly/goritsa23

Την προσεχή Κυριακή 8 Οκτωβρίου ώρα 17.00 θα γίνει συνάντηση εθελοντών και κάθε ενδιαφερόμενου στον χώρο της εκκίνησης. Δεν θα γίνει διάσχιση της διαδρομής, θα συζητηθούν μόνο θέματα του αγώνα.