Insight View: 5 συμβουλές για το τρέξιμο από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Joshua Cheptegei (Vid)

 Runbeat Team   17:03 15-04-2021  

Insight View: 5 συμβουλές για το τρέξιμο από τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Joshua Cheptegei (Vid)


Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Joshua Cheptegei, συνεργάστηκε με το World Athletics, προσφέροντας χρήσιμες συμβουλές προς όλους τους δρομείς που θέλουν να γίνουν καλύτεροι. Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του World Athletics, ο δρομέας από την Ουγκάντα, με πολύ καλή διάθεση δίνει τα tips του.

 

Ξεκινώντας, ο Cheptegei μιλάει για τη σημασία του σωστού εξοπλισμού, καθώς τα αντικείμενα που έχουμε μαζί μας παίζουν βασικό ρόλο. Ο 24χρονος δρομέας στο ίδιο βίντεο μιλάει σχετικά με το λεγόμενο «fueling», δηλαδή τον σωστό ανεφοδιασμό του αθλητή πριν την προπόνηση, πριν τον αγώνα, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα στον οποίο θα λάβουμε μέρος.

Στη συνέχεια εξηγεί γιατί εκτός από τον δρόμο και το στάδιο θα πρέπει να τρέχουμε και εκτός δρόμου, σε trail διαδρομές, για να αυξήσουμε τις αντοχές και τις επιδόσεις μας. Στο τέλος του βίντεο ο Joshua Cheptegei εξηγεί γιατί πρέπει να «χαλαρώσουμε» τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πριν τον αγώνα και να μην προπονούμαστε το ίδιο έντονα, ενώ παράλληλα μας θυμίζει πως πρέπει ότι και να κάνουμε σε σχέση με το τρέξιμο να το απολαμβάνουμε.

Δείτε το βίντεο με τις χρήσιμες συμβουλές του Joshua Cheptegei: