Ingebrigtsen: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του τόσο στα 1500μ. όσο και 5000μ. στη Ρώμη

 Runbeat Team   8:02 06-05-2024  

Ingebrigtsen: Θα υπερασπιστεί τον τίτλο του τόσο στα 1500μ. όσο και 5000μ. στη Ρώμη


Ο Jakob Ingebrigtsen συνεχίζει σε αμείωτους ρυθμούς την προπόνησή του με στόχο να είναι έτοιμος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης, όπου θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του τόσο στα 1500μ. όσο και στα 5.000μ.

Ο Νορβηγός, αν και είναι μόλις 23 ετών, έχει ήδη κερδίσει δώδεκα ευρωπαϊκά μετάλλια (σε ανοικτό, κλειστό στίβο και cross country) ως άνδρας. Επίσης έχει κερδίσει έξι χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκό επίπεδο ως U20 και γενικά είναι συλλέκτης μεταλλίων σε όποια διοργάνωση συμμετάσχει.  

 

Στόχος του είναι να μεγαλώσει τη συλλογή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, το οποίο διεξάγεται 7-12 Ιουνίου. Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο σάιτ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας αποκάλυψε ότι θα αγωνιστεί τόσο στα 1500μ. όσο και στα 5.000μ. με στόχο να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και στα δύο για τρίτη συνεχόμενη διοργάνωση.

«Η ελπίδα και οι προσδοκίες μου (είναι) να υπερασπιστώ και τους δύο τίτλους», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Ελπίζω να κάνει καλό καιρό και γενικά να γίνει ένα καλό πρωτάθλημα. Φέτος διεξάγεται νωρίτερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και αυτό αποτελεί πρόκληση για μένα και το κάνει λίγο πιο συναρπαστικό».

Απέναντί του θα έχει και πάλι τους Βρετανούς Jake Wightman και Josh Kerr, οι οποίοι τον έχουν νικήσει στο παρελθόν. Ο ίδιος θεωρεί ότι «πλησιάζουμε σε μια συναρπαστική σεζόν και νομίζω ότι θα πρέπει να δέσουμε τις ζώνες μας και να προετοιμαστούμε».

Ο τελικός των 5000 μέτρων ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου και ο τελικός των 1500 μέτρων ανδρών την Τετάρτη 12 Ιουνίου.