Η προκήρυξη του 2ου Καλυδώνιου Αγώνα Δρόμου

 Runbeat Team   14:24 19-07-2023  

Η προκήρυξη του 2ου Καλυδώνιου Αγώνα Δρόμου


Την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά ο Καλυδώνιος Αγώνας Δρόμου στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει έναν αγώνα 8χλμ, έναν 4χλμ και έναν για παιδιά ενός χιλιομέτρου. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Σύλλογος Δρομέων Αιτωλικού σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου, τον Σύλλογο Καλυδώνα και τον Σύλλογο Άγιος Ιωάννης Ευηνοχωρίου.

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, «σκοπός της εκδήλωσης είναι ανάδειξη διαδρομών που διέρχονται από το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της περιοχής της αρχαίας Καλυδώνας, αλλά και η συμμετοχή αθλητών και αθλουμένων σε φυσική δραστηριότητα που βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσω της βελτίωσης των δεικτών σωματικής και ψυχικής υγείας.

Εκκίνηση/Τερματισμός: Κεντρική πλατεία κάτω Ευηνοχωρίου

Πρόγραμμα

16.30: Άνοιγμα γραμματείας στην κεντρική πλατεία Κάτω Ευηνοχωρίου για παράδοση αγωνιστικού υλικού

18.30: Εκκίνηση δρόμου 8 και 4 χλμ.

18.40: Εκκίνηση δρόμου 1000μ.

19.40: Απονομές στους νικητές στην κεντρική πλατεία Κάτω Ευηνοχωρίου

20.00: Κέρασμα αθλητών και καλεσμένων με παραδοσιακά φαγητά και προϊόντα της περιοχής (πίτες, γλυκά, φρούτα).

Έπαθλα-Δώρα

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μετα-αγωνιστικά σνακ αποκατάστασης.

Κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια της γενικής κατηγορίας στο δρόμο των 8k και των 4k. Στους 2ους και 3ους νικητές θα δοθεί μετάλλιο.

Στον δρόμο των 8 χλμ. θα υπάρξουν οι κάτωθι ηλικιακές κατηγορίες για άνδρες και γυναίκες: 16-29, 30-44, 45-59 και 60+.

Επίσης, Κύπελλο θα απονεμηθεί στον πρώτο νικητή/τρια και αναμνηστικά μετάλλια στους 2ους και 3ους νικητές των 1000m αγοριών/κοριτσιών, δημοτικού (6-12 ετών).

Χρονικό όριο τερματισμού: Ο αγώνας των 8 χλμ. έχει χρονικό όριο τερματισμού 70 λεπτά (μέχρι τις 19.40). Μετά από αυτό το χρονικό όριο όσοι δρομείς συνεχίσουν την προσπάθειά τους και κινούνται στη διαδρομή του αγώνα θα συνεχίσουν με δική τους ευθύνη.

Ο αγώνας θα έχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

Κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής είναι 5€ στα 8 χλμ. και τα 4 χλμ. και περιλαμβάνει τροφοδοσία στη διαδρομή του αγώνα, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής και μετα-αγωνιστική ενεργειακή αποκατάσταση.

Η καταβολή του αντίτιμου συμμετοχής θα γίνει στην παραλαβή του αγωνιστικού υλικού στη γραμματεία των αγώνων στην κεντρική πλατεία Κάτω Ευηνοχωρίου 16:30-18:15, 3 Σεπτεμβρίου 2023.

Δικαίωμα συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στο δρόμο των 8km έχουν όλοι οι αθλητές/αθλούμενοι, άνω των 16 ετών (γεννημένοι 2006 και νωρίτερα), οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη. Στο δρόμο των 4000m θα επιτραπεί η συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου και ενηλίκων (>13 ετών, γεννημένοι 2009 και νωρίτερα), στο δρόμο των 1000m μπορούν να συμμετάσχουν μόνο μαθητές Δημοτικού. Για τη συμμετοχή ανήλικων αθλητών θα ζητηθεί έγγραφη συγκατάθεση από τον κηδεμόνα για τη συμμετοχή τους. Επιτρέπεται η συμμετοχή συνοδού στον δρόμο των 1000μ.

Ιατρικές Εξετάσεις: Ο αγώνας θα έχει ιατρική κάλυψη. Οι δρομείς ωστόσο, συμμετέχουν με απόλυτη δική τους ευθύνη ενώ συστήνεται να έχουν προβεί στις απαραίτητες υγειονομικές εξετάσεις.

Εγγραφές: Επειδή συμπληρώθηκε ο αριθμός των 250 συμμετοχών που έχει προγραμματίσει να υποστηρίξει η οργανωτική επιτροπή σε όλους τους δρόμους, η ηλεκτρονική φόρμα δήλωσης συμμετοχής έκλεισε. Η γραμματεία του αγώνα θα δεχθεί ωστόσο εξαιρετικά μικρό αριθμό νέων συμμετοχών, δύο ώρες πριν την έναρξη των αγώνων και θα αφορά κυρίως ακυρώσεις συμμετοχών.

Παραλαβή πακέτου συμμετοχής: Οι αθλητές – αθλήτριες θα προσέρχονται αυτοπροσώπως στην γραμματεία τουλάχιστον 90 λεπτά πριν από την ώρα διεξαγωγής του αγώνα για την παραλαβή του πακέτου. Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός, δεν αλλάζεται και δεν μεταβιβάζεται και πρέπει να βρίσκεται καρφιτσωμένο στο εμπρός μέρος της μπλούζας του\της αθλητή\αθλήτριας από την έναρξη έως το τέλος του αγώνα.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού: Στον δρόμο των 8 χλμ. οι σταθμοί ανεφοδιασμού (νερό) θα είναι στο 3ο και στο 6ο χλμ.. Στον τερματισμό θα υπάρχουν επίσης νερό και φρούτα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τον αγώνα:

Σαραντάρας Μάκης: 6977532960

Αρσένης Περιστέρης: 6976510968

Καραβασίλης Θεόδωρος: 6977433068

Δελαπόρτας Γιάννης: 6949488808».